Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή

Ο αναπτυξιακός νόμος κάθε άλλο παρά εστιάζεται στο υπ' αριθμόν ένα θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους, δηλαδή την ανεργία και την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας.Αυτό επισήμανε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Στη σύντομη παρέμβαση της δευτερολογίας του, ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε τις εκτιμήσεις του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβα για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας πως η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου "είναι μόνο η αρχή", αφού "η κυβέρνηση θέλει να παραπλανά τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η μονιμότητα δεν πρέπει να θιχτεί", καταλήγοντας ότι η στόχευση είναι στη "σαρωτική επίθεση στις εργασιακές σχέσεις".

Στη συνέχεια εστιάζοντας στην κυβερνητική πολιτική για τη βιομηχανία, επισήμανε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Οικονομίας, παρ' ότι ακούστηκαν πολλά περί ανάπτυξης, "δεν ακούστηκε κανένας στόχος για το κύριο, που είναι η απασχόληση και πώς θα ανέβει και θα αναπτυχθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας". Συμπλήρωσε δε ότι πρέπει να αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι "γιατί μέσα στα κριτήρια του Μάαστριχτ δεν μπήκε ο όρος της απασχόλησης".

Αναφερόμενος στις σχετικές μειώσεις των αναπτυξιακών κινήτρων για τις επιχειρήσεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι "δεν αλλάζουν οι ταξικές επιλογές της κυβέρνησης", αλλά απλώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου που στοχεύει στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Πρόσθεσε δε πως "τα κριτήρια που δίνονται για τις νέες επιχειρήσεις δε θα επιτρέψουν σε κανέναν νέο άνθρωπο να ενταχθεί, αφού είναι πολύ υψηλές οι οικονομικές απαιτήσεις", αντίθετα είπε "πάλι ενισχύεται το μεγάλο κεφάλαιο".

Τέλος, σχετικά με όσα προβλέπονται για τις ενισχύσεις συνεταιριστικών οργανώσεων, ο Νίκος Γκατζής ζήτησε να ενταχθούν όλοι οι συνεταιρισμοί, κάθε μορφής, στον αναπτυξιακό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ