Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ"
Η δύναμη στα σωματεία

Αγωνιστική συνάντηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 31 Μάρτη

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανταποκρινόμενη πλήρως στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχωρά σε μέτρα, που οδηγούν όλους μας σε συνθήκες φτώχειας, εργασιακού μεσαίωνα, καταργώντας και τα ελάχιστα μέτρα κοινωνικής προστασίας που υπήρχαν", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ).

"Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει η ΔΕΥ, η κυβέρνηση ευνοεί απροκάλυπτα το μεγάλο κεφάλαιο. Κάθε υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και των βιομηχάνων, θεωρείται εθνικός στόχος, ενώ κάθε αίτημα των εργαζομένων θεωρείται υπονόμευση της "εθνικής" προσπάθειας. Από κοντά και η ΝΔ που καταδικάζει την κυβέρνηση γιατί δεν παίρνει αυτά τα μέτρα πιο αποφασιστικά, ενώ ο ΣΥΝ καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν παίρνονται αυτά τα μέτρα με διάλογο".

Κορυφαία εκδήλωση υποταγής της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥ, είναι η υποτίμηση της δραχμής καθώς και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το πάγωμα των μισθών, την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων. "Η αύξηση των νοσηλίων, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση της συμμετοχής του κράτους στη φαρμακευτική αγωγή, στα υλικά μιας χρήσης, και σε ένα σύνολο ιατρικών πράξεων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των ταμείων και στη σημαντική αύξηση των εισφορών", αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΥ και συνεχίζει:"Η συγχώνευση, η κατάργηση τμημάτων και ολόκληρων υγειονομικών μονάδων, θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, καθώς επίσης και το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων. Ηδη είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή του μέτρου της εποχιακής απασχόλησης".

Η ΔΕΥ υπενθυμίζει ότι στην πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ η κυβέρνηση απάντησε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, χαρακτηρίζοντας τους εργαζόμενους ως λαίμαργους επειδή πήραν αυξήσεις μέχρι και 35.000 δραχμές. "Η ταξική πολιτική σ' όλο της το μεγαλείο, συνδυασμένη με την προκλητικότητα, όταν ξέρουμε το αντίκρισμα αυτών των αυξήσεων στα ψώνια της αγοράς", επισημαίνει η ΔΕΥ και υπογραμμίζει: "Αυτή η πολιτική έχει και συμμάχους μέσα στην ΠΟΕΔΗΝ. Αυτά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση υποστηρίχτηκαν από την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και το ΣΥΝ. Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός είναι όλο και πιο δυσδιάκριτες οι εναπομείνασες διαφορές τους. Οι νόμοι της αγοράς, ο εκσυγχρονισμός τύπου "μεσαίωνα", τους έχει οδηγήσει σε πλήρη υποταγή και στον καλύτερο σύμμαχο αυτών των επιλογών της κυβέρνησης, στο συνδικαλιστικό κίνημα... Είναι αυτοί που όταν κάτι ξεφύγει χρονικά από την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της, της το υπενθυμίζουν, διά της μεθόδου της διαμαρτυρίας, όπως έκαναν και στις τελευταίες ανακοινώσεις".

Η ΔΕΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά, στη συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης, αναδεικνύοντας τη δύναμη των σωματείων σε κάθε χώρο και υπογραμμίζει: "Να δράσουμε πιο γρήγορα και να πούμε πιο μαζικά "όχι" σ' αυτή την πολιτική και σ' αυτά τα μέτρα. Οσο πιο γρήγορα απομονωθούν αυτοί που αποτελούν το Δούρειο Ιππο της κυβερνητικής πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε για τα συμφέροντά μας".

Η ανακοίνωση της ΔΕΥ καταλήγει με πρόσκληση για συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 31.3. 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ