Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Ζητούν παιδιατρική κλινική

Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι γονείς και κυρίως γυναίκες - μανάδες, αποκλείοντας για δύο ώρες περίπου το δρόμο μπροστά από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου. Η συγκέντρωση και ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Αίτημα των γυναικών είναι η δημιουργία παιδιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Χίου και η στελέχωσή της με παιδιάτρους, ειδικότητα που λείπει από το νοσοκομείο του νησιού εδώ και 17 χρόνια! Το πρόβλημα αυτό ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός αγοριού 3,5 χρόνων, του Γιώργου Νεαμονίτη, από μηνιγγίτιδα, ενώ πριν πέντε χρόνια ένα 6χρονο κοριτσάκι είχε πεθάνει, αυτή τη φορά από λαρυγγίτιδα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Καμίτσης υποστηρίζουν ότι επανειλημμένως γίνεται η προκήρυξη τριών θέσεων παιδιάτρων για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Χίου, αλλά ουδείς ανταποκρίνεται.

Οι γυναίκες απ' την πλευρά τους - και συγκεκριμένα η Στέλλα Αμπαζή και Ευγενία Κώτη,μητέρες και πρόεδροι των δύο σωματείων που συνδιοργάνωσαν την κινητοποίηση - επισήμαναν ότι χόρτασαν πια από υποσχέσεις και τόνισαν πως ευθύνη της πολιτείας είναι να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να ανταποκριθούν οι παιδίατροι.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε πως μετά και τον τραγικό θάνατο του μικρού αγοριού, γίνεται απαραίτητη η αγορά των ελικοπτέρων και των αεροπλάνων που θα ενταχθούν στο ΕΚΑΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ