Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΑ
Κατέστρεψαν μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Οι αντιστασιακοί του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης,καταγγέλλουν ότι πριν από μερικές μέρες βρέθηκε καταστραμμένο τελείως το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της Βούλας, στον χώρο που ο δήμος παραχώρησε για να στηθεί. "Το μνημείο αυτό - γράφουν στην καταγγελία τους - επιτύμβιο για τους 250.000 Ελληνες αγωνιστές που έπεσαν πολεμώντας τον κατακτητή, βρίσκεται τώρα καταγής τσακισμένο, όχι από βανδάλους, αλλά από κάποια θλιβερά λείψανα ανθρωποειδών που δουλεύουν στο σκοτάδι, για το σκοτάδι".

Το μνημείο, που στήθηκε με την πρωτοβουλία αλλά και τις προσφορές των μελών του παραπάνω Παραρτήματος και των φίλων της Αντίστασης, πρέπει να αποκατασταθεί σύντομα. Αυτό ζητούν επίμονα στην καταγγελία τους οι αγωνιστές της ΕΑ, από το Δήμο της Βούλας.

"Τούτη την ώρα που οι εχθροί μας ονειρεύονται ότι βρίσκονται προ των πυλών της Ελλάδας, δεν είναι δυνατόν τα σύμβολα της Εθνικής μας Αντίστασης να κείτονται θρυμματισμένα στη γη", σημειώνουν κλείνοντας την καταγγελία τους οι αντιστασιακοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ