Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ
Χρέος μας ν' αλλάξουμε τα πράγματα

Τα πράγματα στο δήμο μας είναι χρέος όλων μας να τα αλλάξουμε, τονίζει στην εκλογική της διακήρυξη η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Μύρινας Λήμνου και επισημαίνει:

Τα τελευταία κυρίως χρόνια, η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μηχανισμό της, για την επιβολή της αυταρχικής αντιδημοκρατικής πολιτικής, ενάντια στους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προσπαθεί, μάλιστα, να την προσαρμόσει στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε με την εφαρμογή των νέων φορολογιών, μέσω των ανταποδοτικών τελών και την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών να μετατραπούν οι δήμοι και οι νομαρχίες σε επιχειρήσεις - εταιρίες.

Η ψήφιση και η εφαρμογή του νόμου "Ι. Καποδίστριας" από τα κόμματα, που επαγγέλλονται τον "εκσυγχρονισμό" και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προωθεί αυτούς ακριβώς τους στόχους και όχι την πραγματική ανάπτυξη των Νομαρχιών, Δήμων και Κοινοτήτων.

Τις παραπάνω πολιτικές επιλογές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στήριξαν στο δήμο της Μύρινας τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή και νυν αξιωματική αντιπολίτευση.

Ετσι εφάρμοσαν και εφαρμόζουν: Ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας και βυτίων. Ιδιωτικοποίηση του τομέα πολιτισμού. Χτύπημα και σαμποτάρισμα κινητοποιήσεων των εργαζομένων για κλαδικά και τοπικά λαϊκά προβλήματα.

Η πρόταση της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης είναι η δημιουργία ενός μετώπου συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπαράταξης όλων αυτών των δημοτών, που συμμερίζονται τις προγραμματικές αρχές και θέσεις για μια δημοτική αρχή και δήμαρχο που: Θα διεκδικεί αγωνιστικά τα κονδύλια από την εκάστοτε κυβέρνηση και δε θα βάζει το χέρι στις τσέπες των δημοτών με νέες φορολογίες. Θα χρησιμοποιεί τις όποιες δυνατότητες μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, με κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και όχι για την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και για την εξαγορά συνειδήσεων. Θα πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αγωνιστικής συνεργασίας με τους μαζικούς φορείς για τη σωστή ανάπτυξη του νησιού, ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, του ρουσφετιού και του ατομικισμού και ενάντια στην πολιτική της καταστροφής της αγροτικής οικονομίας και του μαρασμού. Θα μάχεται για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πολιτισμό. Θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα τους δημότες παίρνοντας τη γνώμη τους και μαζί τους θα αγωνίζεται για τη λύση των προβλημάτων.

Στη συμπαράταξη αυτή, τονίζεται μεταξύ άλλων, έχουν θέση όλοι όσοι, ανεξάρτητα από την πολιτική και κομματική τους ένταξη, διαθέτουν αξιόπιστο παρελθόν συνέπειας και αγωνιστικότητας και δεν έχουν σχέση με επιδιώξεις προσωπικής προβολής και σταδιοδρομίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας (2008-05-28 00:00:00.0)
Υπόλογη η δημοτική αρχή για τις απολύσεις (2007-07-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητες νομαρχιακών και δημοτικών παρατάξεων (2002-07-13 00:00:00.0)
Θερμή υποδοχή στον Αγι Παπαστεργίου (2002-03-01 00:00:00.0)
Τίμησαν έναν γενναίο (2000-09-26 00:00:00.0)
Πρόταση για αγωνιστική λαϊκή συμπαράταξη (1997-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ