Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Οχι" στο ραγιαδισμό

Εκδήλωση της ΠΚΣ Πολιτικού Νομικής

Συζήτηση με αντικείμενο τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διοργάνωσε χτες στην αίθουσα Καββαδία της Νομικής, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θαν. Παφίλης,γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που - όπως τόνισε -πάντα έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας και τώρα αποτελεί το χώρο όπου δοκιμάζεται η νέα δομή του ΝΑΤΟ. Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και της Κύπρου και κάλεσε τους φοιτητές να αντισταθούν στο σύγχρονο ραγιαδισμό που επιχειρούν να καλλιεργήσουν στη νεολαία και να επιλέξουν το δρόμο της αντίστασης από το δρόμο της υποταγής.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους μετέφεραν τους προβληματισμούς τους τόσο για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και για τις θέσεις και το ρόλο του φιλειρηνικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ