Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπαίζει τους αγρότες η διοίκηση του ΟΓΑ

Να "εξωρα'ϊσει" τη ληστεία των αγροτών από την κυβέρνηση, επιχείρησε χτες ο διοικητής του Οργανισμού

Να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, επιχείρησε χτες ο διοικητής του ΟΓΑ, Σπ. Γιαννόπουλος,σχετικά με τη λειτουργία του νέου Ταμείου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών.

Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να "εξωραϊσει" το ληστρικό σύστημα του νέου ΟΓΑ, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του θα σημάνει 75 δισ. δραχμές εισφορές - χαράτσι που θα πληρώσουν οι αγρότες (υπερδιπλάσιες από αυτές της πρόσθετης σύνταξης) μέσα στο 1998, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά το κράτος πληρώσει τη συμμετοχή του που είναι 160 δισ. δραχμές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 1999. Επίσης, με βάση τα όσα είπε χτες ο διοικητής του ΟΓΑ, εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των ασφαλισμένων στο νέο ΟΓΑ θα φτάσει τους 780.000, πράγμα που σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια υποδηλώνει τη ραγδαία μείωση του αγροτικού πληθυσμού, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Ακόμα, από λεγόμενά του φάνηκε ότι το 70% των αγροτών έχει ενταχθεί στη μικρότερη ασφαλιστική κατηγορία, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, χιλιάδες γυναίκες αγροτών αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός νέου ΟΓΑ, καθαρά λόγω οικονομικής ανέχειας.

Ο διοικητής του ΟΓΑ ανακοίνωσε επίσης χτες ότι η αύξηση στις βασικές συντάξεις είναι 3,7% και για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είπε ότι η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη από το 2,5% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση! Η αύξηση αυτή θα δοθεί από το Μάη και οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά από το Γενάρη. Ωστόσο, ο διοικητής του ΟΓΑ αποσιώπησε το γεγονός ότι επιβάλλεται κράτηση 4% στους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Και μπορεί μόνο για φέτος να δοθεί αντιστάθμισμα από την κυβέρνηση σε μέρος της βασικής σύνταξης για να μη μειωθούν οι συντάξεις πείνας που δίνει η κυβέρνηση κάτω από τις 29.000 δραχμές, ωστόσο όμως από το 1999 δε θα ισχύει αυτό και η βασική συν την πρόσθετη σύνταξη του ΟΓΑ θα υπόκειται σε κράτηση 4% που θα είναι μεγαλύτερη από την αύξηση που θα δίνεται.

Ο ίδιος ακόμα είπε ότι τα αναδρομικά για τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όσους δικαιούχους δεν τα έχουν πάρει θα δοθούν το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη, χωρίς βέβαια να πει λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών που δεν κατέβαλε έγκαιρα τα χρήματα αυτά, όπως όφειλε.

Εκτός των παραπάνω ο διοικητής του ΟΓΑ προχώρησε σε καταγγελίες για πλαστές συνταγογραφίες από γιατρούς και φαρμακοποιούς σε βάρος του ΟΓΑ, αποσιωπώντας τις ευθύνες των κυβερνώντων που δεν προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό ώστε να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης αποσιώπησε το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, ο ΟΓΑ ξαναϋπόγραψε συμβάσεις με "πλαστογράφους" φαρμακοποιούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ