Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ
Σύμπλευση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική

"Χρεοκοπημένο μοντέλο" είναι για τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ η δημόσια δωρεάν παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ δηλώνουν ότι συμφωνούν με τη φιλοσοφία και τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Αυτά δήλωσαν, ανάμεσα σε άλλα, χτες σε συνεντεύξεις Τύπου οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους, ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών.

Η ΔΑΠ παρουσίασε ένα πλαίσιο θέσεων για Πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. "Το χρεοκοπημένο μοντέλο της δωρεάν παιδείας", να αντικατασταθεί με την καθιέρωση δανείων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τα οποία θα αποπληρώνει οι φοιτητής χαμηλότοκα με τη λήψη του πτυχίου, αναφέρεται στις προτάσεις της ΔΑΠ. Επίσης, ανάμεσα σε άλλα προτείνει "για την έλλειψη ανταγωνισμού από την Ανώτατη Εκπαίδευση που οδηγεί στη μετριότητα, στη γραφειοκρατία και στη μιζέρια, ζητώντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των ΑΕΙ και την ταυτόχρονη λειτουργία Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων".

Η ΠΑΣΠ από την πλευρά της, αγνοώντας επιδεικτικά το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων, που προωθούνται με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, επισημαίνει μόνο την απουσία ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ δηλώνει ότι συμφωνεί με τη φιλοσοφία και τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ χτες επισήμαναν ιδιαίτερα τη θέση τους να γίνει καταστατικό πανσπουδαστικό συνέδριο και εξέφρασαν τη σιγουριά ότι τα πανσπουδαστικά συνέδρια θα πραγματοποιηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ