Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι επιδιώκουν

Αναφερόμενος στη βασική πολιτική κατεύθυνση, αλλά και τους στόχους του ΣΕΒ, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε:

"Το πρόβλημα αυτό έχει πριν απ' όλα πολιτικές πλευρές. Φυσικά και οι οικονομικές, δεν είναι μικρές. Η βασική πολιτική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της ανεργίας από την κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση να μοιράσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, ανάμεσά τους οι εργαζόμενοι. Είναι η κυρίαρχη λογική στην ΕΕ. Η αποδοχή των επιλογών της ΕΕ συρρικνώνει την παραγωγική βάση της χώρας. Η πρακτική της οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση ακόμα και μονάδων στρατηγικής σημασίας. Αυτές οι πολιτικές επιλογές οδήγησαν στο κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτήν την πολιτική. Υποστηρίζουμε ότι η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να αναπτυχθεί σε διαφορετική κατεύθυνση, απ' αυτή που έχει επιλεχθεί με βάση τη συμφωνία του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ και προσανατολίζει την οικονομία της χώρας στο εμπόριο, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό".

Ο ΣΕΒ δημοσιοποίησε είκοσι αιτήματα. Ανάμεσα σ' αυτά ζήτησε: 1. Μείωση κατά 10% των αμοιβών των εργαζομένων. 2. Απελευθέρωση, την άρση των περιορισμών στον αριθμό των απολύσεων. 3. Μείωση των αποζημιώσεων κατά τις απολύσεις. Θέλουν να τσακίζουν κάθε αντίσταση. Για να καταργήσουν, στην πράξη, κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος.

Πέρα από κάθε συγκεκριμένο όφελος που θα έχουν άμεσα όσοι βιομήχανοι θα δράσουν σ' αυτές τις περιοχές, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση και σε πολλούς άλλους χώρους και κλάδους, βασικών δικαιωμάτων εργαζομένων.

Επιδιώκουν: Να γενικεύσουν τη μερική απασχόληση. Να υπονομεύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα ωράρια εργασίας, τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα. Συνολικά να αμφισβητηθούν όλα τα εργατικά δικαιώματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ