Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κοινές πρωτοβουλίες στη δράση

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.60 κόμματα από όλη την υφήλιο δήλωσαν συμμετοχή

Συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από όλη την υφήλιο για να συμμετάσχουν στη Διεθνή Συνάντηση με θέμα "Τα κομμουνιστικά κόμματα στις σύγχρονες συνθήκες", που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος και 150 χρόνων από την πρώτη δημοσίευση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς. Η επίσημη έναρξη της συνάντησης γίνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι με τη Συνέντευξη Τύπου, που δίνεται στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

Στην πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ, που αντικειμενικό σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις και τις σημερινές συνθήκες αλλά και σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών και συντονισμού της δράσης σε όλο τον κόσμο, ανταποκρίθηκαν δεκάδες κομμουνιστικά κόμματα από όλες τις ηπείρους. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις συμμετοχής, 60 είναι τα κόμματα που θα συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση, από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Μάη.

Συγκεκριμένα από την Ασία και την Αυστραλία συμμετέχουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το ΚΚ Βιετνάμ, το Κόμμα Εργατών Κορέας, το ΚΚ Ινδίας, το Μαρξιστικό ΚΚ Ινδίας, το ΚΚ Ιαπωνίας και το ΚΚ Αυστραλίας. Από τη Βόρεια Αμερική συμμετέχουν το ΚΚ ΗΠΑ, το ΚΚ Καναδά και το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού και από τη Λατινική Αμερική το ΚΚ Κούβας. Από την πρώην ΕΣΣΔ συμμετέχουν η Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ΚΚ Ουκρανίας, η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το ΚΚ Λευκορωσίας, το ΚΚ Μολδαβίας, το ΚΚ Τατζικιστάν, το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, το ΚΚ Αρμενίας, το ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, η Ενωση Κομμουνιστών Λετονίας.

Από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια συμμετέχουν το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, η Μαρξιστική Πλατφόρμα του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το ΚΚ Αλβανίας, το ΚΚ Ρουμανίας, το ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας, το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Ενοποίηση του ΚΚ στη Βουλγαρία, το ΚΚ Βουλγαρίας.

Από τη Δυτική Ευρώπη συμμετέχουν το Νέο ΚΚ Βρετανίας, το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, το Γαλλικό ΚΚ, το Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, το Γερμανικό ΚΚ, το Νέο ΚΚ Ολλανδίας, το ΚΚ στη Δανία, το Σουηδικό ΚΚ, το Κόμμα Εργατών Βελγίου, η Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το ΚΚ Αυστρίας.

Από την περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής συμμετέχουν το ΑΚΕΛ από την Κύπρο, το Συριακό ΚΚ, το ΚΚ Παλαιστίνης, το Ιορδανικό ΚΚ, το Ιρακινό ΚΚ, το Κουρδικό ΚΚ - Ιράκ, το ΚΚ Ισραήλ, το Κόμμα ΤΟΥΝΤΕΧ Ιράν, το Λιβανέζικο ΚΚ, το Κόμμα Εργασίας (Τουρκία - ΕΜΕΡ), το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Μπαχρέιν. Από την Αφρική συμμετέχουν το ΚΚ Σουδάν, το Αιγυπτιακό ΚΚ, το Κόμμα Προόδου και Σοσιαλισμού Αλγερίας και το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κωνσταντινούπολη (2023-06-09 00:00:00.0)
Τα κόμματα που συμμετείχαν (2022-11-01 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης (2009-02-19 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης (2009-02-15 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης (2009-02-13 00:00:00.0)
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (2002-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ