Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Αλλο "πακέτο" άλλο... "συγχρόνως"!

Συνάντηση του υφυπουργού Αμυνας με τον Ν. Μπερνς

Στο υπουργείο Αμυνας βρέθηκε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ Ν. Μπερνς,όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αποστολάκη.Στη συζήτηση που είχαν, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υφυπουργού, ασχολήθηκαν και με τις προχτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.

Ο Δ. Αποστολάκης σχολιάζοντας τα περί "δύσκολων αποφάσεων" που θα πρέπει να πάρουν Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπ. Κλίντον, ανέφερε ότι "πιθανόν να μην απευθύνεται σε μας διότι η εξίσωση θύτη και θύματος δεν είναι σωστή" και συμπλήρωσε ότι "θα περιμένουμε ίσως περισσότερες εξηγήσεις". Ο Αμερικανός πρέσβης έδωσε υποτίθεται διευκρινίσεις για τα όσα είπε ο Μπ. Κλίντον. Πάντως, ο Ελληνας υφυπουργός Αμυνας έδωσε μετά τη συνάντηση τη δική ερμηνεία στον όρο "πακέτο", λέγοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εννοούσε "πακέτο" συζήτηση, ότι δηλαδή θα πρέπει να εξεταστούν όλα μαζί αλλά... συγχρόνως, ταυτόχρονα. Ο Δ. Αποστολάκης πρόσθεσε ότι ο Ν. Μπερνς δεν έχει πάρει ακόμα από την Ουάσιγκτον τις οδηγίες επί του θέματος.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για το Αιγαίο δήλωσε ότι, με βάση την ιστορία, δεν είναι αισιόδοξος. Αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης, το κυριότερο θέμα, σύμφωνα με τον Δ. Αποστολάκη, ήταν η επικείμενη επίσκεψη στις ΗΠΑ της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία συγκαλείται εναλλάξ κάθε χρόνο σε μια από τις δύο χώρες, σε εφαρμογή της συμφωνίας για τις βάσεις του 1990 (MDCA -90), όπου συζητούνται όλα τα θέματα που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω συμφωνία διατήρησης των αμερικανικών βάσεων στη χώρα, ήταν οκταετούς διάρκειας και η ισχύς της λήγει αυτόν τον καιρό, ωστόσο η κυβέρνηση μεθοδεύει τη διαιώνισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ