Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ αποκαλύπτει, οι υποτελείς κωφεύουν

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές δεν είναι προφήτες. Απλώς, δεν είναι υποτελείς, σε αντίθεση με όλους εκείνους, που, ενώ βλέπουν πού πηγαίνουν τα πράγματα, κρύβουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό. Γι' αυτό το ΚΚΕ, από πολύ νωρίς, αποκάλυψε και κατάγγειλε τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά σχέδια, καθώς και τα σχέδια της ΕΕ για επιβολή "λύσης - πακέτο" σε Αιγαίο και Κύπρο.

Σήμερα, όλοι αυτοί που προσποιούνται τον ανήξερο για το "πακετάρισμα" των ελληνοτουρκικών διαφορών και του Κυπριακού, ώστε να προωθηθεί η αμερικανόπνευστη διχοτόμηση - "πακετάρισμα", στο οποίο προέβη και επίσημα προχτές ο Μπ. Κλίντον - πρέπει να απαντήσουν γιατί υποκρίνονταν και συνεχίζουν να υποκρίνονται. Το μέγεθος αυτής της υποκρισίας προκύπτει ανάγλυφα από μια μικρή σταχυολόγηση των αποκαλύψεων και τοποθετήσεων γύρω από το ζήτημα, στις οποίες έχει προβεί το ΚΚΕ, από την προεκλογική κιόλας περίοδο του 1996.

Ας δούμε μερικές από τις δημόσιες επισημάνσεις του ΚΚΕ, που η κυβέρνηση και οι εταίροι της έκαναν ότι δεν άκουγαν, αν και η "λύση - πακέτο" καταγγελλόταν ευθέως από το Κόμμα:

  • Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα (5/11/96): "Εχουμε προειδοποιήσει το λαό ότι αυτή η πρωτοβουλία των ΗΠΑ περιλαμβάνει "πακέτο" το Αιγαίο, το Κυπριακό και τα Βαλκάνια. Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται στην ουσία να εδραιώσει την αμερικανική κυριαρχία στο Αιγαίο, πράγμα που σημαίνει ότι θα εδραιωθεί η αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων. Επίσης θεωρούμε ότι δρομολογεί επισήμως τη διχοτόμηση της Κύπρου".
  • Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ (συνεδρίαση, με θέμα την "κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον" και τις "εξελίξεις στο Κυπριακό" στις 22/2/97): "Η αμερικανική πρωτοβουλία προωθεί τη διχοτόμηση του Αιγαίου, την κατάργηση των εθνικών συνόρων... Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι εμπόδιο για την υλοποίηση των σημερινών σχεδιασμών τους είναι η εκκρεμότητα του Κυπριακού, γι' αυτό και επιδιώκουν τη "λύση - πακέτο", που προβλέπει ταυτόχρονα και την επίσημη διχοτόμηση της Κύπρου...".
  • Χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου (9/5/97): "Το ΚΚΕ από τις μέχρι τώρα εξελίξεις που σημειώνονται εκτιμά πως οι ΗΠΑ θεωρούν πως η εκκρεμότητα στο κυπριακό ζήτημα στέκεται εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους, που περιλαμβάνουν, όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Επιδιώκουν μια "λύση - πακέτο"...".

Σε όλες αυτές τις πεντακάθαρες επισημάνσεις, οι κυβερνώντες κώφευαν...

Ομως, το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της προκήρυξης των εκλογών το 1996, αποκάλυψε τι κρυβόταν πίσω από την πρόωρη προσφυγή σ' αυτές και σημείωνε:

  • Εκλογική Διακήρυξη ΚΚΕ (Αύγουστος 1996): "Ο κ. Σημίτης και το επιτελείο του, με σύμφωνη γνώμη των ισχυρών κύκλων της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, αποφάσισαν πρόωρες εκλογές, για να κλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο του λαού για να έχουν λυμένα τα χέρια... για να κλείσουν σε βάρος της χώρας μας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Αιγαίο, στην ευρύτερη περιοχή, στην Κύπρο".
  • Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωνε από τη Λέσβο (7/9/96): "Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε τον ελληνικό λαό ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σχετίζονται με τα αμερικανικά σχέδια να κλείσει μια ώρα αρχύτερα η εκκρεμότητα του Αιγαίου και του Κυπριακού. Και όταν λέμε να κλείσει η εκκρεμότητα, σημαίνει διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου".
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνιζε, σε προεκλογική συνέντευξη Τύπου με αφορμή ανάλογη συνέντευξη του Κ. Σημίτη στο Ζάππειο (11/9/96): "Η συνέντευξη του κ. Σημίτη ήταν ένα συγχωροχάρτι, ένα "ευχαριστώ", με άλλα λόγια, προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και την ΕΕ, συγχωροχάρτι προς... αυτούς που έχουν δρομολογήσει την επίσημη διχοτόμηση της Κύπρου και εργάζονται για τη διχοτόμηση του Αιγαίου".
  • Αλλά και μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ δεν έπαψε να καταγγέλλει το περιεχόμενο της διαβόητης αμερικανο-ΝΑΤΟικής "πρωτοβουλίας".

  • Σε δηλώσεις της στη Θεσσαλονίκη, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωνε(18/1/97): "Δυστυχώς, βρισκόμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ στην επισημοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου. Θεωρούμε περισσότερο από απαράδεκτο και πρόκληση να έρχεται ένας υπάλληλος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην Τουρκία και την Κύπρο και να μεταφέρει τα διάφορα τελεσίγραφα του Κλίντον. Εμείς κρίνουμε την κυβέρνηση από την υποτελή στάση της σε αυτό το ζήτημα και από το γεγονός ότι καθίσταται και αυτή συνυπεύθυνη και για τις εξελίξεις στην Κύπρο και άμεσα υπεύθυνη γιατί στηρίζει τα αμερικανικά σχέδια στο Αιγαίο".
  • Κατά την επισημοποίηση του ονόματος του Ρ. Χόλμπρουγκ ως απεσταλμένου του Κλίντον και των εξελίξεων στην ΕΕ επί ολλανδικής προεδρίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνιζε με ανακοίνωσή του (5/6/97): "Η άρνηση της ΕΕ να αναγνωρίσει την ύπαρξη συνόρων στο Αιγαίο... συνδέεται άμεσα με τη "βήμα προς βήμα" προώθηση του αμερικανικού σχεδίου ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου... Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε τον ορισμό του Ρ. Χόλμπρουγκ ως ειδικού απεσταλμένου για την "επίλυση" του Κυπριακού, γεγονός που αποδείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχαίρει για την ετοιμαζόμενη ΝΑΤΟποίηση και της Κύπρου".
  • Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι αυτές οι αποκαλύψεις του ΚΚΕ έγιναν παλιότερα και η κυβέρνηση δεν τις ...θυμάται, υπάρχουν και οι εξαιρετικά πρόσφατες:

  • Αναφερόμενη στα "σούρτα - φέρτα" Χόλμπρουγκ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνιζε, σε δηλώσεις της (18/2/98): "Με αυτές τις πρωτοβουλίες, στην πραγματικότητα, το σχέδιο διαμελισμού του Αιγαίου και το σχέδιο επισημοποίησης της διχοτόμησης της Κύπρου έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας".
  • Οσο για την προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή, που ζήτησε το ΚΚΕ πριν τρεις μήνες, η ΓΓ της ΚΕ αποκάλυπτε στην ομιλία της (26/2/98): "Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος δεν αναφέρεται στενά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναφέρεται στο διαμελισμό, στη διχοτόμηση του Αιγαίου, στην αμερικανοποίησή του... Οσον αφορά το Κυπριακό... στην ουσία μιλάμε για την ευρω-διχοτόμηση της Κύπρου".

Τότε ο κ. Σημίτης ζητούσε από το ΚΚΕ αποδείξεις (!), που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες του Κόμματος. Τώρα, εκτός από τη Συμφωνία της Μαδρίτης, τις υποκύψεις του στην ΕΕ και τα "ευχαριστώ" στις ΗΠΑ, ο κ. Σημίτης έχει και άλλη μια απόδειξη: Τις επίσημες δηλώσεις του Κλίντον. Ακριβώς τις ίδιες αποδείξεις, αποκαλυπτικές της κυβερνητικής υποτέλειας, έχει, όμως, και ο λαός.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ