Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τούρκος "αισθάνεται" ο Γκαλίπ

"Το όνομά μου το βλέπετε. Γκαλίπ λέγομαι. Ο πατέρας μου Σομαχεντίν. Τη μάνα μου Ναϊντέ. Η τουρκική γλώσσα διδάσκεται επίσημα στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία. Ολα αυτά δε σας λένε τίποτε; Και αλλιώς να το πούμε, κανείς δε θα το πιστέψει".

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Γκαλίπ Γκαλίπ, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφους σε ραδιοφωνική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "9.84", για "το πώς αυτός αισθάνεται". Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής είχε υποστηρίξει πως "στη μειονότητα όλοι αισθάνονται Τούρκοι. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας".

Το θέμα αυτό τέθηκε στον υπουργό Τύπου, Δ. Ρέππα, ο οποίος θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. "Γνωρίζετε πολύ καλά, είπε, ότι ο κ. Γκαλίπ έχει εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού. Αν πραγματικά τίθεται κάποιο θέμα παράνομης δραστηριότητας οποιουδήποτε, έχω απαντήσει και άλλη φορά ότι υπάρχουν διαδικασίες, οι οποίες σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ακολουθούνται. Γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα. Ολα αυτά τα θέματα είναι λυμένα με τέτοιο σαφή τρόπο, ώστε δεν επιτρέπεται όχι απλά να τα συζητούμε, ούτε καν να υπάρχει υπόνοια ότι είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατόν να επιβάλλει περιορισμούς στους βουλευτές, στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δοθέντος ότι εκείνα φέρουν την ευθύνη να αναπτύξουν την πολιτική δραστηριότητά τους, με τρόπο, βεβαίως, ο οποίος είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ