Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αισχρή συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ

Από τον κυβερνητικό βουλευτή Α. Χρυσανθακόπουλο

Σε μία αισχρή συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ προχώρησε χθες ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Α. Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα για τα οικονομικά των κομμάτων, είπε ότι το ΚΚΕ έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες μεταξύ των οποίων και στο "Βερόπουλο". Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δίνει μάχες για το καταναλωτικό κίνημα στην Πάτρα και το ΚΚΕ δίνει γραμμή "πηγαίνετε στο "Βερόπουλο""!.

Οπως είναι φυσικό, αυτή η συκοφαντία δεν έμεινε αναπάντητη και αμέσως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ αποκάλεσε τον εν λόγω βουλευτή "συκοφάντη" που ρίχνει λάσπη στα κόμματα με σοβαρές κατηγορίες, χωρίς όμως αποδείξεις. Κάλεσε δε τον βουλευτή, εάν θέλει να μην αποκαλείται συκοφάντης, να φέρει συγκεκριμένα στοιχεία, κάτι που βέβαια ο Α. Χρυσανθακόπουλος δεν έκανε.

Παρεμβαίνοντας ο Μ. Κωστόπουλος, κάλεσε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να πάει στο λογιστήριο της Βουλής να δει ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δίνουν όλο το μισθό τους στο Κόμμα και αμείβονται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ δεν έχει καμία προσδοκία οφέλους, όπως γίνεται με τα κόμματα εξουσίας. Τόνισε ότι ενδεικτικό του κλίματος διαπλοκής είναι ότι ολόκληρες κυβερνήσεις πέφτουν όταν ένα κομμάτι της αστικής τάξης κρίνει ότι δεν εξυπηρετείται πλέον από ένα συγκεκριμένο κόμμα εξουσίας, ενώ υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στήθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ επειδή είχαν πάνω τους ένα κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι τώρα φαίνεται πόσο επικίνδυνο είναι να αρχίσουν έλεγχοι στα κόμματα, καθώς υπάρχουν παραδείγματα όπου με αφορμή τον έλεγχο της "δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων" σύρονται στα δικαστήρια στελέχη Κομμουνιστικών Κομμάτων όταν αποφασίζει η εξουσία να κυνηγήσει τα κόμματα.

"Δεν μπορεί στην Ελλάδα να πάμε χειρότερα και από τις ΗΠΑ", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο εξαίρεσε από τον οικονομικό έλεγχο το ΚΚ ΗΠΑ, επειδή το κόμμα αυτό κυνηγήθηκε για αυτά τα θέματα και υπάρχει ο κίνδυνος να ασκηθεί και πάλι δίωξη."Ετσι και αλλιώς, υπογράμμισε, υπάρχει πρόβλεψη για απολογισμό των χρημάτων που παίρνουν τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να παραδώσει έναν κατάλογο με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που το ενισχύουν οικονομικά", τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ και υπενθυμίζοντας το τι τράβηξαν οι κομμουνιστές και οι φίλοι τους στο παρελθόν, είπε: "Ας μας επιτρέψετε να κρατάμε και μία γάτα".

Τη συκοφαντία Χρυσανθακόπουλου δεν κάλυψε ούτε ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, λέγοντας ότι κατηγορεί τον βουλευτή καλώντας τον να μη μιλάει εάν δεν έχει στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ