Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ"
Ο λαός στο προσκήνιο!

Ο Νίκος Γλυνιάς θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης στις δημοτικές εκλογές

"Θέλουμε ο λαός από το περιθώριο, που τον έχουν καταδικάσει, να βγει στο προσκήνιο της ενεργού δράσης και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων που τον αφορούν". Με αυτό το σύνθημα τα μέλη της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ρεθύμνου" (ΔΑΚ) παρουσίασαν, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της Κίνησης, Νίκο Γλυνιά.

"Ολοι εμείς, που συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη ΔΑΚ, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Γλυνιάς, αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη στις δημοτικές εκλογές ενάντια σε μια πολιτική, που ακολουθήθηκε και ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, αλλά και από τις μέχρι σήμερα τοπικές αρχές, που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την εξουσία σε τοπικό επίπεδο".

Ο επικεφαλής της ΔΑΚ αναφέρθηκε στην εγκληματική αδιαφορία των αιρετών απέναντι στα προβλήματα των δημοτών και στον τρόπο ανάπτυξης της πόλης, που τα τελευταία χρόνια δε συμβαδίζει με την πολιτιστική της παράδοση και κληρονομιά. "Το μοντέλο της κοινωνικής ζωής, σημείωσε ο Ν. Γλυνιάς, που έχει επιβληθεί, δεν έχει καμιά σχέση με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας. Η βία, η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά έχουν θέσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον τρόπο ζωής της πόλης, μα και του νομού ευρύτερα. Στόχος, η αλλοτρίωση και χειραγώγηση των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας".

Ο υποψήφιος δήμαρχος εκδήλωσε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νομό, τονίζοντας ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει αντίδραση, τα προβλήματα θα οξυνθούν παραπέρα και η καταστροφή του τόπου θα είναι αναπότρεπτη και ολοκληρωτική. "Οι τοπικές αρχές, υπογράμμισε ο Ν. Γλυνιάς, δεν μπορούν μα και δε θέλουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, γιατί είναι εγκλωβισμένες σε μια αδιέξοδη και επικίνδυνη πολιτική, που επιβάλλουν οργανωμένα συμφέροντα".

Οπως σημείωσε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, η ΔΑΚ θέλει ένα δήμο που θα υπηρετεί πρώτα και κύρια τα συμφέροντα και τις ανάγκες των κατοίκων και των ανθρώπων, που αναπτύσσουν μια νόμιμη οικονομική δραστηριότητα.

"Η ΔΑΚ θα αγωνιστεί για μια πόλη, που η όλη λειτουργία της δε θα έρχεται σε αντίθεση με τη λαϊκή παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, δε θα αμφισβητεί την ίδια την ταυτότητά της. Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού και του τόπου μας και όχι στην υπηρεσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Μια Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, σύμμαχο και συμπαραστάτη των κατοίκων του δήμου, των λαϊκών στρωμάτων", κατέληξε ο Ν. Γλυνιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ