Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφανίζονται οι κρεοπώλες

Σε δραματική οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει η πολιτική κυβέρνησης και Βρυξελλών τους κρεοπώλες της χώρας, όπως κατήγγειλε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Θεόδωρος Μάρκου,στη διάρκεια του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του κλάδου.

Οπως τόνισε ο Θ. Μάρκου, πέντε στα δέκα κρεοπωλεία σήμερα κλείνουν και όσα απομένουν απλώς υπολειτουργούν, ενώ η κατάσταση αυτή οφείλεται στην κρίση που μαστίζει την ελληνική κτηνοτροφία. "Οι εκάστοτε κυβερνήσεις δε δείχνουν ενδιαφέρον για τα προβλήματα αυτά, αλλά περιορίζονται στην υλοποίηση των καταστροφικών αποφάσεων που παίρνονται στις Βρυξέλλες", δήλωσε ο πρόεδρος των κρεοπωλών και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει επιτέλους ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας στη χώρα.

Ο Θ. Μάρκου παραδέχτηκε πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο του είναι πολύ σκληρός και μάλιστα σε μια εποχή γενικότερης οικονομικής κρίσης, που το ελάχιστο εισόδημα των εργαζομένων δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση κρέατος.

Στόχος του συνεδρίου, που για πρώτη φορά έγινε σε επαρχιακή πόλη, όπως το Ηράκλειο, ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους κρεοπώλες να οργανωθούν καλύτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ