Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
"Θηλιά" η υπερχρέωση στην ΑΤΕ

Τα κτηνοτροφικά χρέη θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της χώρας, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη,ζητούν να επιλυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημά τους, που είναι η υπερχρέωσή τους στην ΑΤΕ από τα εξοντωτικά επιτόκια, την απότομη απελευθέρωση της αγοράς των κτηνοτροφικών δημητριακών κλπ.

"Ζητούμε, με δική σας εντολή, η ΑΤΕ να αντιμετωπίσει το όλο θέμα με βάση τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,σύμφωνα με την οποία η Τράπεζα οφείλει να διαγράψει τους πάσης φύσεως τόκους, ακόμη δε και μέρος του κεφαλαίου, όπου τούτο απαιτείται", επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ελλάδας (Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδία Αιγοπροβατοτρόφων, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραγωγών Βόειου Κρέατος - Γάλακτος, Σύνδεσμος Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδας).

Οι σύλλογοι ζητούν ακόμα το ποσό του δανείου που θα προκύψει, μετά την αφαίρεση των τόκων, να εξοφληθεί μέσα σε 5-8 χρόνια και με επιτόκιο όχι μεγαλύτερο του 7%, "έτσι ώστε να διασφαλίζονται ίσοι όροι ανταγωνισμού και να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας υπερχρέωσης". Τέλος υπογραμμίζουν πως μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΤΕ, θα συνεδριάσει η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Κτηνοτροφικών Οργανώσεων, ώστε να εκτιμήσει τις αποφάσεις που θα παρθούν και να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ