Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία

Στις 4 και 5 Ιούλη στη Χίο η αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική συνάντηση που διοργανώνει η ΚΝΕ, με συμμετοχή εκπροσώπων του τούρκικου λαού. Εκδήλωση και στον Τσεσμέ

Μήνυμα φιλίας και ειρήνης θα στείλουν οι νέοι και νέες από τη Χίο και τον Τσεσμέ, στις 4 και 5 του Ιούλη. Για 7η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί η "νεανική επίθεση ειρήνης" που διοργανώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Η φετινή αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση είναι αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία, τον αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό των λαών, της νεολαίας, τον ιμπεριαλισμό.

Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ αποκτά ξεχωριστή και επίκαιρη σημασία, αφού σήμερα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, δρομολογούν τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου, στο πλαίσιο της "νέας τάξης" τους, όπου και με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, καλλιεργούν κλίμα εθνικισμού και μίσους ανάμεσα στους λαούς.

Ετσι, στις 4 και 5 του Ιούλη η καρδιά της ανυπότακτης νεολαίας της Ελλάδας θα χτυπά στη Χίο. Η νεολαία που αντιστέκεται, που δε σκύβει, μαζί με τους νέους της Τουρκίας, στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης, ειρήνης, φιλίας και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό, για να αποτελέσει φραγμό στα σχέδιά τους, να κατοχυρώσει την ειρήνη στη χώρα.

Οι νέες και νέοι θα συναντηθούν την Παρασκευή, στις 5.30 το απόγευμα, στο λιμάνι του Πειραιά για αναχώρηση προς τη Χίο. Το πρόγραμμα της διήμερης κατασκήνωσης ειρήνης πλούσιο και ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει συναντήσεις των ΚΝΕ - ΕΔΟ - ODP - Τουρκοκυπρίων το Σάββατο 4 του Ιούλη στη Χίο και την επόμενη μέρα στον Τσεσμέ. Στις 4 του Ιούλη, στις 7.30 μμ, θα γίνει πορεία στη Χίο και στην Προκυμαία θα γίνει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκπροσώπων του Δήμου Τσεσμέ, της ODP, της ΕΔΟΝ και τους Τουρκοκύπριους και στη συνέχεια η κεντρική ομιλία από τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Σοφιανό.Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μ. Δημητριάδη,Μίλτο Πασχαλίδη και Γ. Θωμόπουλο.Την Κυριακή αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα αναχωρήσει για τον Τσεσμέ, όπου θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία του Τσεσμέ που περιλαμβάνει χαιρετισμούς και γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ