Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μασκοφόρος, εμπρηστής και ... υπαστυνόμος

Τοποθέτησε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο σπιτιού ενός 76χρονου, ο οποίος συνεπλάκη μαζί του και κατάφερε να αποκαλύψει το πρόσωπο του δράστη

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αστυνομία η είδηση για τα "κατορθώματα" του υπαστυνόμου Νικολάου Βερναρδάκη,ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για βομβιστική ενέργεια, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και άλλα βαρύτατα αδικήματα. Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αμεση Δράση Λιβαδειάς και συνελήφθη χτες τα ξημερώματα από την Ασφάλεια Χανίων, ενώ ήταν αδειούχος.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο υπαστυνόμος οργάνωσε ολόκληρο δολοφονικό σχέδιο για να εκδικηθεί έναν συντοπίτη του, με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές. Ο ίδιος βέβαια αρνείται τις κατηγορίες και στο Τμήμα Ασφαλείας δεν ήθελε να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα ή να φωτογραφηθεί, επικαλούμενος την αθωότητά του.

Η εγκληματική δράση του υπαστυνόμου εκτυλίχτηκε χτες στις 4.20 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του 76χρονου Ελευθέριου Δουνδουλάκη,στο Κάστελλο Χανίων.Τόσο ο 76χρονος όσο και η ηλικιωμένη σύζυγός του είδαν το Χάρο με τα μάτια τους όταν εξερράγη στην αυλή του σπιτιού τους μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Λίγο πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό ο αστυνομικός είχε πυρπολήσει το αυτοκίνητο του Ε. Δουνδουλάκη, το οποίο τυλίχτηκε επίσης στις φλόγες. Οταν βγήκαν στην αυλή σώοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά ο αστυνομικός επιτέθηκε με ένα κλομπ στον 76χρονο και τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Τραύματα υπέστη και η 72χρονη σύζυγός του Αικατερίνη,η οποία προσπάθησε να προστατέψει τον άνδρα της. Πάνω στη συμπλοκή ο 76χρονος κατάφερε να τραβήξει την κουκούλα του άγνωστου σ' αυτόν άνδρα μέχρι εκείνη τη στιγμή για να δει έκπληκτος ότι ο δράστης δεν ήταν άλλος από τον αστυνομικό, με τον οποίο έχουν κτηματικές διαφορές.

Ο αστυνομικός το 'βαλε στα πόδια, αλλά δεν κατάφερε να εξαφανίσει τα ίχνη του. Τα θύματα υποστηρίζουν με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο δράστης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα εγκαύματα και τις αμυχές που έχει στο στήθος και το πρόσωπό του. Σε απόσταση πενήντα μέτρων από το σπίτι βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στον αστυνομικό. Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι συνελήφθη στο σπίτι του αδερφού του, ενώ όταν οδηγήθηκε στην Ασφάλεια αντέδρασε βίαια, σε βαθμό να προβληματίζει τους συναδέλφους του αν θα 'πρεπε να τον έχουν συνεχώς δεμένο με τις χειροπέδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ