Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλματωδώς αναπτύσσεται η τηλεπικοινωνιακή αγορά

Με θεαματικούς ρυθμούς, αυξάνεται η αγορά των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας. Οι εταιρίες του κλάδου το 1997 σημείωσαν αύξηση του τζίρου τους κατά 30% και των κερδών τους κατά 31%, αναδεικνύοντάς τον σαν τον πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των εκδόσεων "KNOW - HOW", ο συνολικός τζίρος των εταιριών τηλεπικοινωνιών - συμπεριλαμβανόμενων και των βιομηχανιών τηλεπικοινωνιακού υλικού - έφτασε τα 1.304 τρισεκατομμύρια δραχμές, από 1 τρισ. περίπου το 1996.

Αν και ο ΟΤΕ βρίσκεται στην κορυφή των εταιριών παροχών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με έσοδα 811 δισ., ωστόσο βλέπει τον μέχρι τώρα κυρίαρχο ρόλο του να αμφισβητείται, όχι μόνο από τις δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από δεκάδες άλλες νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις, που παίρνουν "θέσεις μάχης", ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης. Είναι αξιοσημείωτο πως το ένα τρίτο των επιχειρήσεων που καταγράφονται έχουν ιδρυθεί μόλις την τελευταία διετία, και μαζί με τα τεράστια κέρδη τους, αποτελούν ακόμα μία απόδειξη για λογαριασμό ποιων γίνεται η περίφημη απελευθέρωση.

Οι προβλέψεις της έρευνας αναφέρουν ότι για το 1998 ο τζίρος του κλάδου θα είναι της τάξεως του 1,5 τρισ. δραχμών, ενώ στοιχεία που συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτή είναι:

- Ο ρυθμός ανάπτυξης της ψηφιακοποίησης του δικτύου του ΟΤΕ, που λόγω της χρονοχρέωσης στις ψηφιακές συνδέσεις τού επιτρέπει επιπλέον έσοδα.

- Η διαρκής ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας, με την είσοδο και της ΚΟΣΜΟΤΕ, και η δημιουργία νέων ανταγωνιστικών υπηρεσιών ως προς τον ΟΤΕ, από άλλες εταιρίες, όπως στο χώρο της διεθνούς τηλεφωνίας που αναπτύσσει η εταιρία Forthnet.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ