Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Θριαμβολογούν για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου!

Να δρέψει καρπούς για την "αποτελεσματικότητα" της ιδιωτικοποίησης του κρατικού ομίλου πετρελαιοειδών, Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), έσπευσε χτες η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, όπως προκύπτει από δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΕΛΠΕ, Ελευθέριο Τζέλα.Δοθείσης της ευκαιρίας, η υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει την προσήλωσή της στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων του τομέα ευθύνης της και εν γένει των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στα πλαίσια αυτά η Β. Παπανδρέου:

  • Εκανε λόγο, για εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών τόσο στην εταιρία όσο και στην οικονομία της χώρας, με αφορμή την επιτυχία της μετοχοποίησης της ΕΛΠΕ.
  • Επιβραβεύοντας την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών, υπογράμμισε ότι το "πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί θα υλοποιηθεί".
  • Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική αυτής της κυβέρνησης - που επικαλείται και τη συναίνεση των εργαζομένων στις αντεργατικές και αντεθνικές πολιτικές που εφαρμόζει - έκανε λόγο για... συμβολή των εργαζομένων στη μετοχοποίηση της εταιρίας.

Από την πλευρά του ο Ελ. Τζέλας ανέφερε ότι η κατανομή των μετοχών έχει ήδη γίνει από χτες και η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας με 1.900 δρχ. θα αρχίσει τέλος Ιούνη με αρχές Ιούλη. Το ποσό που θα πάρουν οι μικροεπενδυτές είναι 40 μετοχές ο καθένας, με την προοπτική 10 επιπλέον με κλήρωση εφόσον πλεονάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ