Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γεωργικό φάρμακο σε δίκτυο ύδρευσης

Το δίκτυο ύδρευσης ενός ολόκληρου οικισμού κατάφερε να μολύνει με φυτοφάρμακο ένας άγνωστος αγρότης στον οικισμό Τόξο,της Κοινότητας Εξοχής Πιερίας.Ο αγρότης πιθανολογείται ότι προσπάθησε να γεμίσει από πομόνα το ραντιστικό του μηχάνημα, στο οποίο όμως είχε ρίξει από πριν φυτοφάρμακο, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναρρόφηση και στη συνέχεια διοχέτευση αυτού, μέσω του δικτύου ύδρευσης, σε όλα τα σπίτια του Τόξου.

Ευτυχώς όμως μικρή ποσότητα νερού κατανάλωσαν μόνο τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, τα οποία και διακομίστηκαν έγκαιρα στο Νοσοκομείο Κατερίνης με στομαχικά προβλήματα. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, η οποία προήλθε από την πόση μολυσμένου νερού και αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες γύρισαν σπίτι τους. Πρόκειται για τον 34χρονο αγρότη Αθανάσιο Τζάκα,την 51χρονη μητέρα του Αθηνά,την 30χρονη γυναίκα του Ευθαλία,και την τετράχρονη κόρη του Αθηνά.

Αμέσως μετά έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του Τόξου είχε μολυνθεί από γεωργικό φάρμακο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πιερίας αποφάσισαν την άμεση διακοπή παροχής νερού στους κατοίκους του Τόξου, ενώ την Τετάρτη θα ξαναγίνει έλεγχος και αν δεν εντοπιστούν υπολείμματα φαρμάκου, θα επιτραπεί η χρήση του δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ