Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συγκέντρωση κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου

Ο λαός του Περιστερίου δεν πρέπει με την ψήφο του στις εκλογές να επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα με την προώθηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, των ελαστικών μορφών εργασίας... τόνισε την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου" (ΔΑΣΠ) Παναγιώτης Σοφός,στη συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης στην κεντρική πλατεία της πόλης, για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Γιατί, όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, "ο λαός του Περιστερίου είναι άνθρωποι του μόχθου, της βιοπάλης, είναι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν οι ίδιοι καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους".

Ο υποψήφιος της ΔΑΣΠ χαρακτήρισε "ως το πιο αντεργατικό τερατούργημα που γνώρισαν ποτέ οι εργαζόμενοι" το νομοσχέδιο, καθώς - όπως υπογράμμισε - "με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο κατοχυρώνει σαν υπέρτατη αξία την αυθαιρεσία των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων".

Ο Π. Σοφός υπενθύμισε ότι με το νομοσχέδιο καταργείται το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ επιβάλλονται ως κυρίαρχες πλέον η ατομική σύμβαση, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι συμβάσεις έργου, παροχής υπηρεσιών χωρίς ασφάλιση και άλλες παροχές, το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επιπλέον δρομολογείται η διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και του ΟΑΕΔ, αφού στήνονται ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Πρόκειται, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, για επαναφορά στις σύγχρονες συνθήκες της ντροπής του ανθρώπινου πολιτισμού, του δουλεμπορίου και αυτός είναι ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για την κρισιμότητα της εκλογικής μάχης του Οκτώβρη, αφού από την πλευρά της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" θα δοθεί με βάση τα προβλήματα του λαού και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναδεικνύεται σε ένα από τα κυριότερα.

Ο Π. Σοφός κάλεσε λαό, αλλά και αιρετούς να αντισταθούν στην εφαρμογή του αντεργατικού, αντιλαϊκού νομοσχεδίου, γιατί όπως είπε "η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα μαζί με το λαό, πρέπει να είναι μπροστάρης και μαχητής στους αγώνες των εργαζομένων. Και ο λαός πρέπει να απαντήσει και με τις δημοτικές εκλογές στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να γίνουν - οι εκλογές - δημοψήφισμα για την ίδια και για τους εκπροσώπους της στην ΤΑ"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ