Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΦΗΚΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Τσιφλικάδες έβαλαν στο μάτι ένα δάσος

Σε κινητοποίηση βρίσκονται από χτες το πρωί οι κάτοικοι της Κοινότητας Σφηκιάς Ημαθίας για να αποτρέψουν απόπειρα υλοτόμησης δασικής έκτασης σε ορεινή περιοχή της Κοινότητας, που επιχείρησε ξαφνικά η γνωστή οικογένεια τσιφλικάδων, Τζιτζικώστα, που κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας από την εποχή της τουρκοκρατίας!

Η επιχείρηση υλοτόμησης οργανώθηκε από τους τσιφλικάδες με την κάλυψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ που επιστρατεύτηκαν για να κρατήσουν σε απόσταση τους εξαγριωμένους κατοίκους. Με τη μαχητική όμως παρέμβαση των τελευταίων, αποτράπηκε χτες η υλοτόμηση. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα επαναληφθεί και σήμερα η προσπάθεια εξουδετέρωσης των λαϊκών αντιδράσεων.

Τον τόπο της "επιχείρησης" επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Ημαθίας του ΚΚΕ και η βουλευτίνα του κόμματος Μαρία Μπόσκου, για να δηλώσουν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων και την αντίθεσή του στην καταστροφή του πανέμορφου δάσους.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια προσπάθεια υλοτόμησης είχε εκδηλωθεί πριν από μήνες και είχε αποτραπεί με τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων. Το όλο θέμα είχε τότε παγώσει. Σήμερα όμως, η δυναστεία Τζιτζικώστα επανέρχεται και με την προστασία των ΜΑΤ που της παρέχει η κυβέρνηση, προσπαθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά της για τη μετατροπή του δάσους σε κρανίου τόπο χάριν του αναμενόμενου κέρδους.

Ολοι οι κάτοικοι της περιοχής πάντως είναι σε επιφυλακή και αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν το συντελούμενο έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ