Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε 40 σημεία χτες!

Νέες πυρκαγιές σε 40 περίπου περιοχές της χώρας ξέσπασαν χτες, αλλά οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Μεγάλη διάσταση πήραν οι πυρκαγιές στο Βούζι Δομοκού, στον Αγιο Γεώργιο Αρμά Εύβοιας, στη Στενή και στο Θεολόγο Εύβοιας, στην Αναβρυτή Λακωνίας όπου κάηκε μια κατοικία, στο Βαθύ Αυλίδας και στο Σκαραμαγκά.

Νέα επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική πευκόφυτη περιοχή κοντά στην Κοινότητα Θεολόγου Εύβοιας, χτες το απόγευμα, όπου έκαναν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ η προηγούμενη που είχε εκδηλωθεί το προηγούμενο Σάββατο επιτηρείται από πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω των αναζωπυρώσεων.

Λόγω των αναζωπυρώσεων φυλάγεται και η περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου Λαμίας, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7 μ.μ. χτες σε περιοχή της Κοινότητας Λαδικού Μακρακώμης.

Τέλος, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν για τυχόν αναζωπυρώσεις κοντά στο Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Καλαρίτη, στην περιοχή Δόμβραινας - Θίσβης - Προδρόμου Βοιωτίας.

Στο μεταξύ δυο άτομα συνελήφθησαν χτες και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Πρόκειται για τον 33χρονο Γεώργιο Καλόγερο και τον 34χρονο Κλεάνθη Καψιανό,οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσαν πυρκαγιές στην Πέτρα Λέσβου και στις Μηλιές Μαγνησίας. Στην πρώτη περίπτωση κάηκαν 300 στρέμματα δασικής έκτασης και στη δεύτερη κάηκαν τέσσερα στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ