Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγούδησαν για τη σωτηρία του Υμηττού

Κατάμεστο το στάδιο στη συναυλία διαμαρτυρίας, που έγινε προχτές βράδυ στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής

"Πωλείται ο Υμηττός. Πληροφορίες στο ΥΠΕΧΩΔΕ: κ. Λαλιώτης".Ηταν μια απ' τις ανακοινώσεις που εμφανίζονταν τη νύχτα της Τρίτης στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.

Σε ένα γήπεδο κατάμεστο, από τις εξέδρες του μέχρι τον τάπητα γύρω από την εξέδρα που βρισκόταν στη μέση του. Από εκεί όπου - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση του Υμηττού και του Δήμου Αγίας Παρασκευής - ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,ο Διονύσης Τσακνής,ο Βασίλης Καζούλης και οι Magic De Spell με τους συνεργάτες τους έστελναν μουσικά μηνύματα διαμαρτυρίας για την καταστροφή του Υμηττού από την επιφανειακή χάραξη της περιφερειακής λεωφόρου.

Χιλιάδες ζευγάρια χέρια υψώνονταν ένα γύρω για να διαδηλώσουν μουσικά: "Αλλά εγώ θα σε πάρω να φύγουμε στου μυαλού μου τα μεγάλα τα δάση... κλειδάκι μυστικό για τον παράδεισο...". Ναι, τόσο σημαντικός είναι ο Υμηττός για όλους. Και είπαν πως είναι αποφασισμένοι, όσοι βρέθηκαν στη συναυλία αλλά και άλλοι, να αγωνιστούν για να μην κατασκευαστεί επιφανειακά ο δρόμος αλλά να γίνει σε σήραγγα. Μια και δε θέλουν να λένε αύριο: "Ελα να πάμε στα καμένα...".

"Είμαι εδώ γιατί θεωρώ χρέος μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε εκδήλωση υποστηρίζει το περιβάλλον από το βιασμό των μεγάλων συμφερόντων", τόνισε μιλώντας στο "Ρ" ο Βασ. Παπακωνσταντίνου,ενώ ο Βασ. Καζούλης επισήμανε ότι "αγωνιζόμαστε πάντα για να έχουμε μια καλύτερη ζωή".

"Είμαι εκ πεποιθήσεως οικολόγος, επιπλέον ο δρόμος περνάει εκατό μέτρα από το σπίτι μου", δήλωσε ο Διον. Τσακνής,τονίζοντας παράλληλα ότι προσυπογράφει την εναλλακτική πρόταση των κατοίκων. Ομως, τα είπε όλα από μικροφώνου όταν ανέβηκε στη σκηνή και σείστηκε το στάδιο: "Φέτος είναι η χρονιά των τριών Π και του ενός Α. Εχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Και μεις Αγωνιζόμαστε δυναμικά". "Είμαστε εδώ για να θυμούμαστε ότι το κράτος - εμπρηστής δε θα περάσει", είπαν με τη σειρά τους οι Magik De Spell, εισπράττοντας νέα χειροκροτήματα από τον κόσμο. Εναν κόσμο που καταλάβαινε τραγουδώντας πως μόνο ο κοινός και ενωμένος αγώνας του μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Πριν αρχίσει η συναυλία, παρουσιάστηκε βίντεο με την ιστορία του Υμηττού και την εξέλιξη των δραστηριοτήτων και των αγώνων των κατοίκων για τη διάσωσή του, όπως και η εναλλακτική πρόταση του δήμου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα να γίνει ο δρόμος σε σήραγγα. Αφού, αν προχωρήσει η επιφανειακή χάραξη, ο Υμηττός θα οικοπεδοποιηθεί.

Μέσα από την καρδιά του δάσους τα τραγούδια ένωσαν τις φωνές... Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο.Παράλληλα, συζητήθηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τα ασφαλιστικά μέτρα - η απόφαση αναμένεται εντός των προσεχών ημερών - που είχαν καταθέσει ο δήμος και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ζητώντας το σταμάτημα των εργασιών μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

  • Στη συναυλία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης "Χαλάνδρι - Δύναμη Ενότητας", Γρηγ. Γυφτόπουλος,και η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Χαλάνδρι - Αγωνιστική Πορεία", Λούλα Καρατζά,που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Γρηγ. Γυφτόπουλου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μουσική "διαδήλωση" για τη σωτηρία του(1998-07-07 00:00:00.0)
Καρέ - καρέ η τσιμεντοποίηση του Υμηττού!(1998-06-06 00:00:00.0)
Φράγμα στα έργα από τους κατοίκους!(1998-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ