Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ρόλο Δούρειου Ιππου

Σαν να έπεσε από άλλον πλανήτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Σαν να μην ήξερε καν τι περιλαμβάνει ο νόμος - τέρας για τις εργασιακές σχέσεις που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα περίπου. Ετσι, εμφανίστηκε τις προάλλες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη να λέει ότι "η μερική απασχόληση πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην αγορά της εργασίας και να μην αντιστρατεύεται την έννοια της πλήρους", όπως και ότι "βασική προϋπόθεση για την αποδοτική λειτουργία των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) αποτελεί ο σεβασμός της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όχι μόνο της Εθνικής Γενικής, αλλά και των αντίστοιχων κλαδικών"...

Αυτά ακριβώς έλεγε ο πρόεδρος και η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και πριν την ψήφιση του νόμου, βάζοντας "πλάτη" να ψηφιστεί το τερατούργημα, χωρίς καθόλου να ληφθούν υπόψη, βέβαια, οι προσχηματικές, έστω, προτάσεις τους.

Και ενώ αυτοί συνεχίζουν να τυρβάζουν περί... άλλων, μόλις προχτές αποκαλύφθηκε, ότι το κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση ψήφισε πειρατική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, βάσει της οποίας επεκτείνονται τα ΤΣΑ σε όλη σχεδόν τη χώρα και επομένως γενικεύεται η κατάργηση ουσιαστικά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων!

Το κακό, όμως, για τη συγκεκριμένη πλειοψηφία είναι ότι μαζί με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πειρατείες, αποκαλύπτεται όλο και πιο πολύ ο δικός της ρόλος, ρόλος Δούρειου Ιππου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ