Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πότε συγκινούνται;

Οταν ο "Ρ" αποκάλυπτε τη λεόντεια - υπέρ της "Χόχτιφ" και σε βάρος των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) - σύμβαση, στην οποία προσανατολιζόταν η κυβέρνηση, κανείς από τον υπόλοιπο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δε συγκινήθηκε. Για όσους δε θυμούνται, η σχετική σύμβαση προβλέπει ότι με τη μετεγκατάσταση των ΚΑΕ στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, η "Χόχτιφ" θα εισπράττει απ' αυτά, ως ετήσιο μίσθωμα το 40% έως και 50% του συνολικού τους τζίρου. Μερικά δισεκατομμύρια ετησίως, δηλαδή, για νοίκι, χωρίς να βάλει ούτε μία δραχμή.

Προχτές, όμως, το θέμα αυτό έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην "Εξουσία". Οχι, βέβαια, επειδή την πήρε ο πόνος για τη δημόσια περιουσία, αλλά γιατί ο όρος αυτός και η λεόντεια συμφωνία γενικότερα αποβαίνει τελικά εμπόδιο, για το ξεπούλημα των ΚΑΕ, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές τους δε θέλουν να γίνουν "κερδοκουβαλητές" της "Χόχτιφ".

Αντε, να δούμε, τι θα βρει τώρα η κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όλων, σε βάρος πάντα - εννοείται - των συμφερόντων του δημοσίου και, επομένως, των κόπων του λαού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ