Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Περιμένουμε αναταράξεις από την πλευρά του λαού

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΚΚΕ περιμένει αναταράξεις μέσα στα κόμματα και γενικά στο πολιτικό σκηνικό, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

"Εμείς αναταράξεις - εντός εισαγωγικών γιατί δε χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο - περιμένουμε από την πλευρά του λαού. Οταν ο λαός παρέμβει δυναμικά, τότε μπορεί να επιδράσει και πάνω στο πολιτικό σκηνικό.

Οσον αφορά την κατάσταση στα δύο μεγάλα κόμματα, είναι και φυσικό. Αυτά τα δύο κόμματα έχουν προσεγγίσει και έχουν ταυτιστεί, κινούνται στον ίδιο χώρο. Επομένως, αυξάνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα δύο κόμματα, ποιος θα κυριαρχήσει.

Οσον αφορά τις εσωτερικές αντιπολιτεύσεις, κατ' αρχήν στη βάση των κομμάτων αυτών υπάρχει αναταραχή από την άποψη ότι τα λαϊκά στρώματα που ψηφίζουν ή επηρεάζουν αυτά τα κόμματα προβληματίζονται. Και αυτό είναι θετικό.

Οσον αφορά άλλες αναταράξεις, που κυρίως είναι σε ζητήματα τακτικής, εμείς θα λέγαμε ας μην αποπροσανατολίζουν τη λαϊκή βάση αυτών των κομμάτων. Γιατί το θέμα δεν είναι αν οι ρυθμοί των ιδιωτικοποιήσεων είναι άλφα ή βήτα ή αν πρέπει να πουληθεί υπερτιμημένη μια επιχείρηση ή υποτιμημένη.

Και να το ξεκαθαρίσουμε: ο λαός δεν έχει να ελπίζει με το να αντικαταστήσει τη σημερινή μονοκομματική κυβέρνηση από μια κεντροδεξιά ή μια κεντροαριστεροδέξια.Δεν είναι το μείγμα της κυβέρνησης ή το μείγμα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, που ακούμε να λένε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης - τα οποία αυτοτοποθετούνται αριστερά του ΠΑΣΟΚ - ότι θα αποτελέσει το φάρμακο για τα σημερινά προβλήματα.

Δεν είναι το μείγμα. Είναι ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο, ποιος κάνει κουμάντο, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Καθαρά πράγματα. Δεν είναι το μείγμα. Μακάρι να ήταν το πρόβλημα στο μείγμα. Κέικ κάνουμε τώρα και να δούμε μήπως έπεσε λίγη ζάχαρη πάνω ή λίγη κάτω;

Επομένως, το λαϊκό κίνημα είναι εκείνο που μπορεί να επιδράσει και στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και όχι ο εγκλωβισμός στις διαφωνίες τακτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ