Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δείξει ο λαός τη δύναμή του

Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στη ΔΕΗ και στην "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"

Το κατάστημα της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου και τις εγκαταστάσεις της ΕΓΣΘ "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ", επισκέφθηκε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής κομματικής αντιπροσωπείας, συνεχίζοντας τη διήμερη περιοδεία της στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στη ΔΕΗ, η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την επιχείρηση από το Διευθυντή της, ο οποίος και έκφρασε τις ανησυχίες για την προοπτική ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και με την απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα της χώρας. Ο ίδιος επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού το οποίο συνεχώς μειώνεται καθώς ούτε οι συνταξιοδοτούμενοι δεν αντικαθίστανται.

Παρεμβαίνοντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, επεσήμανε πως θα είναι επιζήμιο αν "ξεχωριστούν" το τμήμα της παραγωγής ενέργειας και το δίκτυο διανομής. Ενώ, σημείωσε, και η συμφωνία για το φυσικό αέριο οδηγεί στη συρρίκνωση αντί της ανάπτυξης της ΔΕΗ και, τελικά, στην ιδιωτικοποίησή της. Πρόσθεσε δε πως το κόστος αυτών των αρνητικών εξελίξεων δεν είναι μόνον οικονομικό σε βάρος της χώρας, αλλά τίθεται και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, μια που καίριοι τομείς της ενέργειας φεύγουν από τον εθνικό έλεγχο, ενώ και τα δικαιώματα των εργαζομένων πλήττονται σημαντικά.

Μιλώντας λίγο αργότερα στους εργαζόμενους, τόνισε πως δε φθάνει να ανησυχούν για τις αρνητικές εξελίξεις αλλά θα πρέπει να αντιδρούν και αγωνιστικά. Οι προγραμματισμένοι, σχεδιασμένοι αγώνες, είπε χαρακτηριστικά, αποτελούν επένδυση και για το αύριο. Τέτοιοι αγώνες πρέπει να γίνονται από τα κάτω, εφ' όσον οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος βάζουν εμπόδια.

Επίσης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, επισημαίνοντας πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα χειρότερα, αν ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει αποφασιστικά στα αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα της κυβέρνησης. Ηρθε η ώρα να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση, τόνισε.

Βουτηγμένη στα χρέη η "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"

Επισκεπτόμενη λίγο αργότερα τις εγκαταστάσεις της ΕΓΣΘ "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ", η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζει η "Ομοσπονδία" εξαιτίας της αντιαγροτικής και αντισυνεταιριστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η "Ομοσπονδία" που πνίγεται από τα τεράστια χρέη, έχει περιέλθει σε ακόμα χειρότερη θέση καθώς στην πράξη επιβεβαιώθηκε ότι το "πρόγραμμα εξυγίανσης", συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της ουσιαστικά, απέτυχε όπως ομολόγησε ο πρόεδρός της Κ. Μαρκούλης.Πέραν των γενικότερων προβλημάτων, σήμερα, η "Ομοσπονδία" αντιμετωπίζει πρόβλημα μεγάλων περσινών αποθεμάτων ρυζιού που μένουν απούλητα στις αποθήκες χωρίς άμεση προοπτική να πουληθούν στην αγορά.

Οπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην Ομοσπονδία, δεν είναι τυχαία η φθίνουσα πορεία των συνεταιριστικών οργανώσεων - και βεβαίως και της "Ομοσπονδίας". Εχει άμεση σχέση με τη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική και τη φθίνουσα πορεία της αγροτικής οικονομίας εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που συμφωνεί και υλοποιεί η κυβέρνηση. Οι συνεταιρισμοί υπονομεύονται συνειδητά κι αυτό είναι επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης που αντί να στηρίξουν το συνεταιριστικό κίνημα προωθούν τις γνωστές Ομάδες Παραγωγών που ευνοούν τους μεγαλοαγρότες και τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Οσον αφορά την "Ομοσπονδία", η Αλ. Παπαρήγα επεσήμανε πως το ζήτημα της σωτηρίας της είναι πρώτα απ' όλα, πολιτικό πρόβλημα και η έγκαιρη αντίδραση των εργαζομένων πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Να καταδικάσουν και αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και με τους αγρότες, να αγωνιστούν κατά των περιορισμών στην αγροτική παραγωγή που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Να υπάρξει απαίτηση και απάντηση ότι δεν εγκρίνονται αυτές οι αντιλαϊκές - αντιαγροτικές επιλογές και η δυσαρέσκεια του λαού πρέπει να εκφράζεται και συνδικαλιστικά και πολιτικά με αγώνες. Πρέπει να δείξει ο λαός τη δύναμή του, κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος υλοποιήσιμος(2009-02-18 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ανατροπή των αντιαγροτικών κανονισμών(2004-05-14 00:00:00.0)
Ιδού η διέξοδος!(2003-04-08 00:00:00.0)
Βρίσκει απήχηση στην αγροτιά(2001-03-20 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις(1997-08-07 00:00:00.0)
Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο!(1995-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ