Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η ελληνική κυβέρνηση δουλώνει και υπογράφει

Στην ουσία έχουν αμφισβητηθεί σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και έχουν αμφισβητηθεί επισήμως

Σε ερώτηση για την ένταση που παρατηρείται τελευταία στις σχέσεις μας με την Τουρκία, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

"Κατ' αρχήν ένταση στην περιοχή υπάρχει, ιδιαίτερα οξυμένη τα τελευταία χρόνια και περνάμε από ένα σκοτσέζικο ντους. Και στην ουσία έχουν αμφισβητηθεί σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και έχουν αμφισβητηθεί επισήμως.

Αμφισβήτηση είναι όταν βγαίνουν οι διεθνείς οργανισμοί και λένε βρείτε τα με την Τουρκία μεταξύ σας, ή πηγαίνετε να σας τα λύσουν οι νομικοί του Δικαστηρίου της Χάγης. Στην ουσία δηλαδή, υπάρχει αμφισβήτηση, ιδιαίτερα μετά τα Ιμια. Επομένως, αυτό ήδη συνιστά για μας ένταση.

Από εκεί και πέρα, ξέρουμε πολύ καλά, όταν οι ΗΠΑ - και όχι μόνο - θέλουν να περάσουν ένα σχέδιο υποταγής των λαών, το περνάνε, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, με μια ένταση. Δηλαδή να υπάρχει ακόμη και μια στρατιωτική αναμέτρηση, να μπει το δίλημμα είτε υποταγή, είτε πόλεμος και να λύσουν αυτά τα ζητήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις φτιάχνουν μια ψευτοσύγκρουση, αλλά τους ξεφεύγει από τα χέρια τους και γίνεται πραγματική σύγκρουση. Επομένως, είτε πρόκειται για τεχνητή σύγκρουση, μεθοδευμένη να κρατήσει 1 - 2 μέρες, είτε πρόκειται για μια διαρκή ένταση, είτε τους ξεφύγει από τα χέρια, είτε όχι, τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα.

Το πρόβλημα, όμως, έχει μεγάλη σχέση με το τι στάση κρατάει η ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση δουλώνει και υπογράφει. Καθαρά πράγματα. Από εκεί και πέρα παίζει το παιχνίδι των διπλωματικών εντυπώσεων. Και μόνο το γεγονός ότι καθησυχάζει τον ελληνικό λαό για την άλφα ή τη βήτα αμερικάνικη πρωτοβουλία, για το ότι η συμφωνία στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία ήταν καλή, φτάνει για να φοβούμαστε αυτό που ετοιμάζεται.

Ηδη, όμως, το Αιγαίο έχει μοιραστεί, η Κύπρος έχει διχοτομηθεί, τα σύνορα αμφισβητούνται, στα Βαλκάνια υπάρχουν σοβαρές εντάσεις. Δηλαδή, γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει μετά από 5 και 10 χρόνια και να μην ανησυχούμε γι' αυτό που ήδη υπάρχει σήμερα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ