Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΘ
Ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση

Σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΘ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

"Κατ' αρχήν η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι στη λίστα ιδιωτικοποίησης που έχει μοιράσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας από τον περασμένο Μάρτη, μετά τη λεγόμενη προσαρμογή της δραχμής.

Επιβεβαιώθηκε βεβαίως και από τη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Εκθεσης, ότι βρίσκεται σε πορεία ιδιωτικοποίησης. Μάλιστα κανείς δεν αποκλείει τα επόμενα χρόνια να εμφανιστεί ένας άλλος ιδιωτικός οργανισμός και μία άλλη Εκθεση και η Θεσσαλονίκη, από μία Εκθεση που ανήκε στο Δημόσιο, να φιλοξενεί δύο και τρεις χώρους - μικρότερης οπωσδήποτε εμβέλειας - εκθέσεων των ιδιωτών.

Εμείς θεωρούμε ότι ολοταχώς πάει σε ιδιωτικοποίηση. Και όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί, ότι το οικόπεδο μένει στην πόλη και οι λειτουργίες της Εκθεσης στους ιδιώτες είναι αστεία πράγματα. Διότι ο χαρακτήρας της Εκθεσης έχει σχέση κυρίως με τη λειτουργία της. Αλλωστε το οικόπεδο, από τη στιγμή που ανήκει σε ανώνυμη εταιρία... η ανώνυμη εταιρία είναι ένα πουλί που πετάει και δεν έχει καμία σχέση στην πορεία το Δημόσιο. Σχετικά με την αλλαγή - ας πούμε - του φορέα ευθύνης. Εγώ δεν ξέρω ακριβώς, τι έκανε τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση να προχωρήσει αυτή την αλλαγή. Δύο στοιχεία μπορώ να δω:

Το πρώτο, θέλει να πετάξει το "μπαλάκι" της λάντζας, ας το πω έτσι, της ιδιωτικοποίησης εδώ στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για να ανακουφιστεί και ο κ. Παπαντωνίου λιγάκι, κολακεύοντας όμως το λαό της Θεσσαλονίκης, ότι να... έχετε ένα υπουργείο με σοβαρές αρμοδιότητες. Και το δεύτερο που θα ήθελα να πω, είναι ακριβώς ότι πιστοποιεί την ιδιωτικοποίηση. Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης θα πάρει πια έναν ιδιωτικό τοπικό χαρακτήρα. Αρα γιατί να το έχουν στο κέντρο;

Και να μην υπάρχουν αυταπάτες ότι είναι καλύτερος ο ένας υπουργός από τον άλλον. Ολοι εκπροσωπούν την ίδια πολιτική και είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν την ίδια πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ