Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημαρτον κύριε!

Χτές ο "Ρ" αποκάλυψε μια νέα διάσταση του κυβερνητικού εκσυγχρονιστικού παχυδερμισμού. Μια μάνα άνεργη και διαζευγμένη με τρία παιδιά δεν πήρε το ευτελές επίδομα της "παιδικής προστασίας" - ήτοι 15.000 για κάθε παιδί - γιατί ζει στο σπίτι του πατέρα της, ο οποίος την περιλαμβάνει στη δική του φορολογική δήλωση.

Εργάτης ο πατέρας, έχει να ζήσει μια εφταμελή οικογένεια. Ολοι μαζί δηλώνουν ετήσιο εισόδημα, αυτό του πατέρα. Δηλαδή το ποσό των 3.750.000 δραχμών - απ' το οποίο αφαιρούνται και 348.000 δραχμές για κάποια χρέη της οικογένειας.

Τα σαϊνια λοιπόν του εκσυγχρονισμού ανακάλυψαν ότι όλοι αυτοί είναι "έχοντες και κατέχοντες". Είπαν "όχι" στη μάνα γιατί κάνει... κατάχρηση του δημόσιου χρήματος, καθώς το συνολικό εισόδημα ξεπερνά κάποια όρια που έθεσε ένα Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε πριν από 15 χρόνια.

Οι εκσυγχρονιστές όμως του ΠΑΣΟΚ κινούνται με ταχύτητα δεκαπενταετιών, πέρα απ' το 2000.

Ετσι εκτός απ' το ξεσκόνισμα κάθε αραχνιασμένης διάταξης, προωθούν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δήθεν κοινωνική φροντίδα που διαλύει και ιδιωτικοποιεί όλες εκείνες τις υπηρεσίες, οι οποίες - παρά τις μεγάλες αδυναμίες τους - ήταν ένα απάγκιο για τους άπορους, τους μετανάστες και όσους γενικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Διαλύουν, καταστρέφουν, πωλούν. Το τρίπτυχο των εκσυγχρονιστών. Οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται με την κοινωνική τους διάσταση αλλά ως αριθμοί στην επιδίωξη για την ΟΝΕ που την βαφτίζουν μάλιστα και εθνικό στόχο.

Κι όλο αυτό το αντικοινωνικό και καταστροφικό έργο τους το επικαλύπτουν - όπως έκαναν πάντα οι αντιδραστικές δυνάμεις - με αντικομμουνιστικές κορόνες.

Το έναυσμα το έδωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης απ' τη Θεσσαλονίκη και χτες βράδυ το επανέλαβε - ως ηχώ των πρωθυπουργικών λόγων - στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας - ΠρόνοιαςΘ. Κοτσώνης, υποστηρίζοντας πως οι κομμουνιστές οδήγησαν "στην καταστροφή και στην αθλιότητα εκατομμύρια περήφανους ανθρώπους".

Οταν - μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα - έφτασαν οι Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην ΕΣΣΔ - και τις άλλες Λαϊκές Δημοκρατίες - άκουγαν τούτη εδώ τη ρήση: "Στο δικό μας σύστημα δεν υπάρχουν προνομιούχες τάξεις. Αν υπάρχει μια προνομιούχος τάξη, αυτή είναι τα παιδιά".

Μέσα απ' τα ερείπια αυτών των χωρών ξεπήδησε η στοργή, η αγάπη και η φροντίδα για τα παιδιά, την οικογένεια, τους ηλικιωμένους κι όλους όσοι είχαν ανάγκη. Ψυχή όλης εκείνης της ανόρθωσης ήταν, τότε, τα κομμουνιστικά κόμματα αυτών των χωρών. Σήμερα οι χώρες αυτές έχουν γίνει αγνώριστες και βασιλεύει η δυστυχία για τις μεγάλες μάζες.

Κι έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, να εκστομίσουν τέτοια λόγια που δε θα τολμούσαν να τα πουν ούτε εμφυλιοπολεμικοί κυβερνήτες στη χώρα μας.

Οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα περηφανεύονται για εκείνη την "προνομιούχο τάξη" των παιδιών στις μεταπολεμικές Λαϊκές Δημοκρατίες. Εκείνα τα προνόμια αποτέλεσαν το αντίπαλο δέος για τη Δύση, που προχώρησε στο περιορισμένο "κράτος πρόνοιας".

Σήμερα οι εκσυγχρονιστές θεωρούν παρωχημένο και αυτό το "κράτος πρόνοιας" και το ξεπαστρεύουν.

Και αυτές τις επιλογές τις θεωρούν πορεία μπροστά. Πορεία προς την Ευρώπη.

Και αρχίζουν με την περικοπή του επιδόματος της μάνας απ' την Καρδίτσα.Ημαρτον κύριε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα θεμέλια(2011-07-24 00:00:00.0)
Ταινίες από την Αργεντινή(2009-04-05 00:00:00.0)
Γράμμα στη Μαρίκα(2008-10-17 00:00:00.0)
Το παράδειγμα μιας άλλης κοινωνίας(2006-12-31 00:00:00.0)
Νέα έργα στις σκηνές(2005-10-15 00:00:00.0)
Οι "γραμμές"(1998-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ