Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Επιμένει προκλητικά στην έξωση των 13 φοιτητών

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες οικότροφοι φοιτητές

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΘνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) πραγματοποίησαν χτες οι οικότροφοι φοιτητές από τις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ, της ΣΕΛΕΤΕ και του Πανεπιστημίου Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τη δίωξη 13 φοιτητών από τη ΦΕΕΜΠ. Οι φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στην τακτική της τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων φοιτητών, στις συνθήκες διαβίωσης στις εστίες και τις συνεχιζόμενες περικοπές των δαπανών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους στον "εσωτερικό κανονισμό" και την προωθούμενη πρόσληψη "σεκιουριτάδων".

Οι φοιτητές, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές, όχι στη λιτότητα και τις περικοπές", "Δικαίωμα στη μόρφωση και δωρεάν παιδεία - να πάψουν οι διώξεις από την εστία" παρέδωσαν ψήφισμα στον γενικό διευθυντή του ΕΙΝ Γιάννη Κουμέντο,ο οποίος για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, όπως ισχυρίζεται, στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες εναντίον των 13 υπό διωγμό φοιτητών, για φθορές στη ΦΕΕΜΠ και επέμενε προκλητικά ότι δεν αναστέλλονται οι εξώσεις. Οσο για τα περιβόητα στοιχεία, η απάντησή του ήταν "μπορείτε να τα πάρετε με εισαγγελική παρέμβαση"!

"Πρόκειται καθαρά για πολιτική δίωξη που στόχο της έχει να φιμώσει όσους φοιτητές αντιδρούν και αγωνίζονται" τόνισε ο Γιώργος Οικονόμου,ένας εκ των 13 διωκόμενων φοιτητών. Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Ευαγγελία Τσιλιγιάννη - επίσης διωκόμενη από την εστία - η οποία επισήμανε ότι το ΕΙΝ κατέφυγε στην τρομοκρατία για να κάμψει την αγωνιστικότητα των φοιτητών και να μπορέσει να επιβάλει πιο εύκολα την αστυνόμευση των φοιτητικών εστιών και την πρακτική των περικοπών. "Είναι χαρακτηριστικό", υπογράμμισε, "ότι ο προϊστάμενος της Εστίας μάς δήλωσε ότι μόνο αν αποδεχτούμε τον Κανονισμό, θα ξαναγίνει συζήτηση για τη δίωξή μας".

Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεύθυνση την οδό Πειραιώς, στο κτίριο που στεγάζει το Πρόγραμμα Σπουδών Επιλογής του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής. Οι φοιτητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ έχουν ήδη προγραμματίσει συνέλευση των συλλόγων των φοιτητικών εστιών μέσα στο Σαββατοκύριακο για το συντονισμό των ενεργειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ