Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία Κολοζώφ στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Περιοδεία στο Νομό Ιωαννίνων πραγματοποίησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε τελευταία στην περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων και ιδιαίτερα στο χωριό Ορεινό μετά το γνωστό γεγονός μεταξύ Ελληνα κτηνοτρόφου και Αλβανών που στοίχισε τη ζωή σε έναν Αλβανό.

Η περιοδεία ξεκίνησε προχτές και έληξε χτες με τη συνάντηση του Ορ. Κολοζώφ με τον ΓΓ της Περιφέρειας Ηπείρου, τον επιθεωρητή της Αστυνομίας, τον υποδιοικητή της 8ης Μεραρχίας και την Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων του Ν. Ιωαννίνων.

Οι παραπάνω φορείς παραδέχτηκαν πως υπάρχουν ελλείψεις στην αντιμετώπιση της αστυνόμευσης και δήλωσαν πως θα πάρουν μέτρα πιέζοντας την κυβέρνηση για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία όλων των δυνάμεων ώστε να εξασφαλιστεί το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων.

Εξάλλου, την πρώτη μέρα της περιοδείας, ο Ορ. Κολοζώφ επισκέφθηκε το Καλπάκι, όπου με πρωτοβουλία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση φορέων των παραμεθόριων περιοχών, των δημάρχων Ανω Πωγωνίου, Καλπακίου, Κόνιτσας, Μαστροχωρίων και Δελβινακίου, πολλών δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων, αλλά και κατοίκων της γύρω περιοχής.

Ο Ορ. Κολοζώφ ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από ορισμένους κύκλους, ακόμη και πολιτικούς. Ενα γεγονός που όμως στοίχισε τη ζωή ενός Αλβανού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου από Ελληνα κτηνοτρόφο, σε αλβανικό έδαφος.

Από τη συγκέντρωση αναδείχτηκε η ανάγκη λήψης όλων εκείνων των μέτρων για ειρηνική συμβίωση των δύο λαών. "Εχουμε συγγενείς στην Αλβανία" ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ αρκετοί εντόπισαν το πρόβλημα στην άγρια εκμετάλλευση των Αλβανών εργατών. Πολλοί αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς κανένα μέτρο ή κίνητρο, που να κρατάει τους ανθρώπους στα χωριά τους δεν εφαρμόζεται. Αντίθετα, πάνω από τα έρημα χωριά, πλανώνται ο φόβος και η ανασφάλεια. Συγχρόνως, τα αστυνομικά τμήματα είναι λιγοστά.

Οι εκπρόσωποι των φορέων έκαναν πολλές προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση και να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας των κατοίκων. Να βάλουν τέρμα σε εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να γίνει η περιοχή ζούγκλα, με λαθρεμπόριο ζώων, όπλων, ναρκωτικών κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκλεισμοί Εθνικών Οδών και τελωνείων (2024-02-21 00:00:00.0)
Για τις συλλήψεις στο Καλπάκι (2017-07-05 00:00:00.0)
Να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα (1998-12-13 00:00:00.0)
"Εφυγε" αναπάντεχα τόσο νέος (1998-05-20 00:00:00.0)
Μπορεί να βγει από την απομόνωση (1995-03-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ