Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα κλείνει όσο δεν πληρώνει

Να κλείνουν τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης κάθε φορά που θα κρίνουν ότι είναι πρόσφορος ο χρόνος και ο τόπος για την καλύτερη ανάδειξη των προβλημάτων, αποφάσισαν μετά από Γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

"Δεν πάει άλλο", αναφέρουν στην απόφασή τους οι εργαζόμενοι. "Τίποτε δεν έχουμε να περιμένουμε από τη γενικότερη αλλά και την ειδική πολιτική σε βάρος του κλάδου και σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χέρι - χέρι κυβέρνηση και δήμος, ορθώνονται απέναντι στους εργαζόμενους. Και εμείς απαντάμε στην πολιτική αυτή με αγώνες", προσθέτουν. Ηδη εφαρμόζοντας τις αποφάσεις αυτές ο Σύλλογος εργαζομένων πραγματοποίησε προχτές το βράδυ κατάληψη του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων, αρχίζουν μια σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για την αναίτια παρακράτηση των μισθών τους και τον εμπαιγμό που υφίστανται από τη διοίκηση του δήμου. Απαιτούν, τόνισαν, την άμεση πληρωμή των μισθών τους, όπως απαιτούν και από την κυβέρνηση την ενίσχυση των οικονομικών των ΟΤΑ ώστε ν' ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που μέσα από τους νόμους επιφόρτωσαν στην ΤΑ.

Τα άμεσα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι η καταβολή του συνόλου των αναδρομικών των πρόσφατα μονιμοποιηθέντων, η καταβολή του συνόλου της αύξησης των μισθών από το επίδομα των 10.000 δρχ. το μήνα από 1 - 4 - 98 και η καταβολή του ποσού της δραχμοποίησης του γάλακτος του '97. Συνολικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει στο προσωπικό του 572 εκατ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ