Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαγωνισμός αντιδραστικότητας

Χέρι - χέρι τα κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στήριξαν την κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, κάνοντας ταυτόχρονα διαγωνισμό αντιδραστικότητας στις απόψεις που εξέφρασαν. Τρομοκρατημένοι από την καθημερινή άνοδο του κινήματος και την αποφασιστικότητα των μαθητών να μη δεχτούν την τύχη που τους επιφυλάσσει η λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δε δίστασαν να προβούν σε αισχρές συκοφαντίες των αγωνιζόμενων μαθητών και αυτών που στέκονται αταλάντευτα δίπλα τους. Τα όσα ακούστηκαν στην προχτεσινή συζήτηση στο Σώμα, για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των μαθητικών κινητοποιήσεων, δεν ήταν τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την πλήρη ταύτιση απόψεων που σημειώθηκε στη μεσημεριανή συνάντηση του δημάρχου Χρ. Αγραπίδη με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Μαντούβαλος,εκφράζοντας ξεκάθαρα φασιστικές απόψεις, μίλησε για "σχολεία που παρουσιάζουν σήμερα φαινόμενο νεκρών μαθητών, με ναρκωτικά, όπλα και μια έκρυθμη κατάσταση". Ακολούθως ζήτησε την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τα οποία ονειρεύεται να λειτουργούν όπως στην εποχή της Χούντας.

Αν όμως τα παραπάνω μπορεί να αιτιολογηθούν από την ακροδεξιά τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα όσα ακούστηκαν από τον υποτιθέμενο σοσιαλιστή Χρ. Φωτίου ήταν ακόμα χειρότερα. Ο άνθρωπος που προεκλογικά υποστήριζε την ελεύθερη χορήγηση σκληρών ναρκωτικών στους χρήστες από τα νοσοκομεία και την αποποινικοποίηση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών, έφτασε στο ύψιστο σημείο υποκρισίας και πολιτικού αμοραλισμού, προκειμένου να συκοφαντήσει τους αγώνες, να πει ότι οι μόνοι που τελικά θα ωφεληθούν θα είναι οι έμποροί ναρκωτικών! Ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει τα πιο σκληρά μέτρα για τη λήξη των κινητοποιήσεων και κατέληξε λέγοντας: "Το θέμα της Παιδείας να λυθεί με τον τρόπο που ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε τον γόρδιο δεσμό".

Νωρίτερα τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ είχαν δώσει αφειδώς άδειες σε μπαρ, ντισκοτέκ και άλλα παρόμοια "πολιτιστικά" κέντρα.

Η κατάσταση αυτή υποχρέωσε τον επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτη Σαλπέα και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Τζατζάνη και Βούλα Κολιτσοπούλου να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ