Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
Επιλεκτική ακύρωση εκλογών

Ακυρώθηκε η εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων, γιατί δεν υπήρχε δικαστικός αντιπρόσωπος, ενώ για τον ίδιο λόγο κρίθηκε νόμιμη η εκλογή του εκπροσώπου των γιατρών!

Στην ακύρωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του (26.1.1998) το ΔΣ του "Αγία Ολγα".

Ο βασικότερος τυπικά λόγος που προβάλλεται - σύμφωνα και με τη γνωμάτευση - είναι η μη παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές για την ανάδειξη του αντιπροσώπου των εργαζομένων. Ο ουσιαστικός όμως λόγος είναι η εκλογή του εκπροσώπου της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης των Εργαζομένων" του "Αγία Ολγα" - που υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ - σε βάρος του υποψήφιου της ΠΑΣΚ. Οι εκλογές έγιναν στις αρχές Δεκέμβρη του 1998.

Το ωραίο είναι ότι και η εκλογή του εκπροσώπου των γιατρών έγινε χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά γι' αυτόν δεν υπήρξε αρνητική γνωμάτευση. Επιπλέον, και στις προηγούμενες εκλογές - που τις κέρδισε η ΠΑΣΚ - αλλά και στον πρώτο γύρο των φετινών εκλογών δεν υπήρχε δικαστικός αντιπρόσωπος και η ίδια νομική σύμβουλος δεν έκανε καμιά αρνητική γνωμάτευση.

Οι εκλογές γίνονταν πάντα με ευθύνη του ΔΣ του νοσοκομείου. Το ωραίο είναι ότι η παράταξη που πάντα ζητούσε να υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές ήταν η "Αγωνιστική Συσπείρωση".

Καταγγελίες για διώξεις

Η ακύρωση των εκλογών είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς διώξεων και αυθαιρεσιών μετά τις εκλογές, ιδιαίτερα της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" (ΑΣΕ) του "Αγία Ολγα".

Ενδεικτικό, αναφέρει η ΑΣΕ, είναι το περιστατικό με τη νοσηλεύτρια Νάνση Χριστοπούλου,που εργάζεται επί 14 χρόνια σε βαριά τμήματα του Νοσοκομείου μας, κάνοντας όλες τις βάρδιες. "Επειδή, συνεχίζει η ανακοίνωση, δήλωσε στην προϊσταμένη της κ. Μπουρτζή - η οποία ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές για το ΔΣ - ότι δεν προτίθεται να την ψηφίσει, άρχισε ένα μπαράζ διωγμών". Και αυτός ο διωγμός εκφράστηκε με αλλαγές στο πρόγραμμα μητέρων με μικρά παιδιά και συζύγους, έδωσαν έγγραφη εντολή στο προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου να της απαγορευτεί η είσοδος στο νοσοκομείο και την έβγαλαν υποχρεωτικά σε κανονική άδεια, ενώ ήταν στο πρόγραμμα να δουλέψει και, τέλος, τη μετακίνησαν πειθαρχικά σε άλλο τμήμα. Και όλα αυτά, όπως υπογραμμίζει η ΑΣΕ, έγιναν με την ανοχή του ΔΣ του νοσοκομείου και της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.

"Μήπως πρέπει να είμαστε εκ των... υμετέρων; Μήπως να είμαστε λουφαδόροι, κοπανατζήδες, δημοσιοσχεσίτες με εταιρίες και με άλλους για να είμαστε αρεστοί από τους διοικούντες το νοσοκομείο;" είναι τα ερωτήματα που θέτει η ΑΣΕ και ζητά την άμεση επαναφορά της εργαζόμενης στο τμήμα της και να θεσμοθετηθεί από το νοσοκομείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, κώδικας για την έκδοση προγραμμάτων εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας και κώδικας για το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα γενικά, για να σταματήσει η αυθαιρεσία των διευθυντών και των προϊσταμένων.

Η ΑΣΕ ζητά ακόμα να σταματήσουν οι μηχανορραφίες των γνωστών κυβερνητικών κέντρων για την ακύρωση των εκλογών για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ και προειδοποιεί εκείνους που ταλαιπώρησαν αρκετά τους 20 εργαζόμενους, τους οποίους κρατούν ομήρους με τις προσλήψεις του 1994. "Δεν μπορούν στο όνομα της συγκάλυψης των δικών τους ευθυνών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ποινικές, να καπηλεύονται το πρόβλημα των 26 συναδέλφων, άλλωστε αυτοί είναι υπεύθυνοι που φτάσανε τα πράγματα εκεί", τονίζει η ΑΣΕ και καλεί τους εργαζόμενους αγωνιστικά, να βάλουν τέρμα στα φαινόμενα τρομοκρατίας μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και να μην επιτρέψουν το πραξικόπημα που μαγειρεύουν κάποιοι για τις εκλογές των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά άμεση πολιτική λύση μέσα από τη Βουλή με νομοθετική λύση την εξασφάλιση της δουλιάς των 26 συναδέλφων και αποκατάσταση όλων των αδικηθέντων στο διαγωνισμό του 1994.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοδική πορεία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», με πρωτιά στη ΔΟΕ και δεύτερη θέση στην ΟΛΜΕ (2024-07-06 00:00:00.0)
Πρωτιά για το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ (2013-11-21 00:00:00.0)
Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2011-03-30 00:00:00.0)
Σημαντική αύξηση των ταξικών δυνάμεων (2010-06-08 00:00:00.0)
Ανθυγιεινή υποκρισία (1999-04-08 00:00:00.0)
Επιτυχία της ΔΕ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ