Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο αύριο στη Ν. Απολλωνία

Μια πρώτη μαζική και συνάμα μαχητική απάντηση πρόκειται να στείλουν, αύριο Κυριακή, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Επαρχίας Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής,με το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Νέα Απολλωνία.Κόντρα στην αδιάλλακτη πολιτική της κυβέρνησης, που, μέσω των αρμόδιων υπουργών της, φαίνεται να εμμένει στην εφαρμογή της ίδιας αντιαγροτικής πολιτικής, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής δηλώνουν πως δεν έχουν πλέον άλλο μέσο αντίστασης από αυτό του ενωμένου και αποφασιστικού αγώνα.

Παράλληλα, στέλνουν ένα μήνυμα και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης, που, προκειμένου να καθυστερήσουν την οργανωμένη έκφραση της αγανάκτησης αγροτών και κτηνοτρόφων, αναλώνονται σε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον υπουργό Γεωργίας.

Το αυριανό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και αποτελεί την πρώτη κεντρική συγκέντρωση, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει οργανώσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών - Κτηνοτρόφων Λαγκαδά και Β. Χαλκιδικής και θα συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Απολλωνίας, που από την πρώτη ώρα στάθηκε συμπαραστάτης στην προσπάθεια οργάνωσης της αντίστασης των αγροτών ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Οι αγρότες αναμένεται να πάρουν μέρος με κάθε μέσο, τρακτέρ και κάθε άλλο αγροτικό μηχάνημα. Η ΣΕΑ καλεί στον κοινό αγώνα, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους ΟΤΑ της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ