Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2004
Ο χορός της αρπαγής αρχίζει

Δράση πριν είναι αργά, απαίτησε με παρέμβασή της η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" χτες, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της ΔΟΕ

Πλήρη διαφάνεια σε κάθε σημείο της υπόθεσης ανάληψης και διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα ζήτησε χτες, με παρέμβασή της, η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" και ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος, Λεων. Αυδής.

Ο "Ρ" είχε προαναγγείλει - και υπενθύμισε μόλις προχτές, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων - ότι η Συμπαράταξη θα συνεχίσει με ένταση ανάλογη της προεκλογικής περιόδου τη δράση και τις παρεμβάσεις της, υπέρ των κατοίκων της Αθήνας. Και με αφορμή, στην προκειμένη περίπτωση, το σκάνδαλο διαφθοράς μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που έφθασε στη δημοσιότητα, η Συμπαράταξη υπερασπίστηκε έμπρακτα τη δέσμευσή της. Σε μια στιγμή, μάλιστα, όπου όλοι οι άλλοι, εν δήμω και πέραν αυτού, δεν ασχολούνται με τα ζητήματα της πόλης, αλλά με το πολιτικό μέλλον του δημάρχου της.

"Η Συμπαράταξη, ήδη, πριν από τις εκλογές - σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση - υποστήριξε ότι τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα καταστρέψουν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αττικής και θα στρεβλώσουν ακόμα περισσότερο την πολεοδομική συγκρότηση του Λεκανοπεδίου. Κατάγγειλε, εξάλλου, ότι ετοιμάζεται χορός πολλών δισεκατομμυρίων, που θα καρπωθούν τα μεγάλα συμφέροντα με αδιαφανείς και παράτυπες μεθοδεύσεις. Ως ελάχιστο όριο προστασίας της πόλης, η Συμπαράταξη ζήτησε να μη θιγεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας".

"Ηδη, από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων και από τις καταγγελίες που διατυπώνονται διεθνώς, προκύπτει ότι η καταστροφή και η αρπαγή θα υπερβούν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για την οικοπεδοποίηση όλης της Αττικής και τη συμπλήρωση της καταστροφής, που συντελέστηκε με τους εμπρησμούς των δασών του τελευταίου χρόνου", υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά η "Συμπαράταξη".

Αλλωστε, όπως παρατηρεί, "οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της διαφθοράς στους κόλπους της ΔΟΕ επιβεβαίωσαν τη διαπίστωση ότι ολόκληρη η διαδικασία ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων που προβάλλονται ως αναγνώριση της "Ολυμπιακής Ιδέας" αποτελεί μία άθλια και αξιόποινη συναλλαγή οικονομικών και άλλων παραγόντων για την εξυπηρέτηση συμφερόντων πλουτισμού και προβολής. Ηδη, η χώρα μας κατηγορείται ευθέως για χρησιμοποίηση μέσων διαφθοράς για να επιτύχει την ανάθεση".

Ενόψει αυτών των εξελίξεων, η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" ζητεί "το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων να αφιερώσει μία από τις πρώτες συνεδριάσεις του στο ζήτημα των Ολυμπιακών Αγώνων και στους κινδύνους που συνεπάγονται για την πόλη και να αξιώσει τον σεβασμό του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, σε κάθε δε περίπτωση, η πλειοψηφία και οι άλλες παρατάξεις να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους".

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνει η "Συμπαράταξη", "οφείλει επίσης να αξιώσει από την κυβέρνηση πλήρη και αξιόπιστη διερεύνηση των καταγγελιών κατά της χώρας μας από διακομματική επιτροπή με συμμετοχή δικαστικών και εμπειρογνωμόνων, ώστε να υπερασπίσει με τον μόνο πειστικό και αποτελεσματικό τρόπο, δηλαδή τη διαφάνεια, την αξιοπρέπεια της χώρας μας και τις Ολυμπιακές Ιδέες, που τόσο επίμονα προβάλλονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ