Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εισαγγελέας ζητά από εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες

Εντονες αντιδράσεις σε όλο το Νομό Μαγνησίας έχει προκαλέσει η προχτεσινή απόφαση της Ελένης Μετσοβίτη,εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, η οποία ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με λήψη καταθέσεων από τους διευθυντές των σχολείων που συνεχίζουν να βρίσκονται υπό κατάληψη, προκειμένου να καταγραφούν, όχι μόνο οι μαθητές που πρωτοστατούν στον αγώνα, αλλά και να αναγκαστούν οι διευθυντές να γίνουν καταδότες και να λογοδοτήσουν γιατί δεν πήραν μέτρα!

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητά απ' τους διευθυντές ν' απαντήσουν με σαφήνεια στο ποια μέτρα έλαβαν οι ίδιοι "για την προστασία της περιουσίας των σχολείων, για την αποτροπή πρόκλησης φθορών, κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός των σχολικών κτιρίων και άλλων παράνομων πράξεων"! Επίσης, τους καλεί ν' απαντήσουν "ποιος είναι ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν όλο το 24ωρο στις καταλήψεις", και "αν ο αριθμός αυτός είναι μικρός", τότε ζητά απ' τους διευθυντές να εξηγήσουν "για ποιο λόγο δεν προβαίνουν στις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να εκβληθούν οι ολιγάριθμοι καταληψίες με τις νόμιμες διαδικασίες".

Η ενέργεια αυτή ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία της Μαγνησίας και έγινε πρώτο θέμα από τον τοπικό Τύπο.

"Η απόφαση αυτή μπορεί να ξεχείλισε το ποτήρι, αλλά μόνο "κεραυνός εν αιθρία" δεν ήταν. Στόχος της είναι να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς - διευθυντές των σχολείων σε στυγνούς καταδότες των παιδιών μας. Επιχειρεί να παρουσιάσει τα 16χρονα παιδιά ως παράνομους, στασιαστές, βάρβαρους και απολίτιστους. Επιζητά τη συνεργασία των διευθυντών "διά την εκβολήν" των μαθητών από τις σχολικές μονάδες, προφανώς με την "εισβολή αστυνομικών"", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ επισημαίνει πως οι "εμπνευστές" αυτών των εντολών ξέρουν πολύ καλά πού θέλουν να οδηγηθεί η κατάσταση. Πιστεύουν πως χρησιμοποιώντας κρατικούς και άλλους μηχανισμούς και σιδηρά πυγμή, θα μπορέσει να περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, η καθυπόταξη του νεολαιίστικου κινήματος και η ενσωμάτωση των οραμάτων της νέας γενιάς στη δική τους βαθιά, αντιλαϊκή αντίληψη. "Ενα είναι σίγουρο. Οσο κι αν προσπαθήσουν δε θα καταφέρουν να φυλακίσουν τα άσβεστα όνειρα, τις ελπίδες και τη θέληση των νέων να ζήσουν σ' ένα καλύτερο κόσμο απ' το σημερινό. Είναι χρέος όλων μας (γονιών, εργαζομένων, φορέων), όχι μόνο να σταθούμε δίπλα στο σκληρό και δίκαιο αγώνα των μαθητών αλλά και να τους βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της κρατικής βίας", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ