Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ξεσηκώνεται ο κάμπος από τη Δευτέρα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα καθόρισαν χτες οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Ακολουθεί τη Δευτέρα η Λάρισα

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά και πιο δυναμικά, απ' ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους, είναι οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου. Μετά τη μαζικότατη σύσκεψή τους, την προηγούμενη Τετάρτη, στον Παλαμά Καρδίτσας, οι αγρότες της Θεσσαλίας "ξεκαθάρισαν" για άλλη μια φορά χτες, πως εάν δε δοθούν συγκεκριμένες και ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματά τους απ' τον υπουργό Γεωργίας και την κυβέρνηση - υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Ανωμερίτης δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτώς στα αιτήματα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) μέχρι τις 6 Φλεβάρη - τότε από τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη τα τρακτέρ θα βγουν στις εθνικές οδούς και θα στήσουν αγωνιστικά μπλόκα.

Ωστόσο όμως, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας ξεκινούν από μεθαύριο Δευτέρα, με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, συσσίτια, χορούς και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και πολλές περιοδείες στα χωριά του κάμπου και ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν χτες στις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των αγροτών στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, όπου συγκεκριμενοποιήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα δράσης των αγροτών στους δύο αυτούς νομούς. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα στη Λάρισα, από τη Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής. Ολες αυτές οι αγωνιστικές εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με την ΠΑΣΕ.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Καρδίτσας ξεκινούν από σήμερα κιόλας εκστρατεία ενημερωτικών περιοδειών στα χωριά του νομού. Παράλληλα, αποφάσισαν τον αποκλεισμό πολλών επαρχιακών δρόμων: Τη Δευτέρα σε Σοφάδες - Ν. Μοναστήρι και Καρδίτσα - Δέλτα, την Τετάρτη στην εθνική οδό Καρδίτσας - Τρικάλων και στο Δέλτα Ιτέας. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας οι αγρότες του νομού έχουν προγραμματίσει πορείες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην περιοχή Σοφάδων - Ταμασίου - Φύλλου - Ιτέας και στις περιοχές Ματαράγκα - Παλαμά - Σέλανα. Μάλιστα στο πρόγραμμα δράσης τους οι Καρδιτσιώτες αγρότες προειδοποιούν πως, εάν μέχρι τις 8 Φλεβάρη δε φανεί "φως στο τούνελ", θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους - στις 10.30 π.μ. - στο Δέλτα Ιτέας και από εκεί στις 11 π.μ. θα αναχωρήσουν για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.Στα Τρίκαλα,η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών, μετά τη χτεσινή της συνεδρίαση, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι αγροτικές ομοσπονδίες του νομού.

Από αύριο μέχρι τις 8 του Φλεβάρη οι αγρότες των Τρικάλων ξεκινούν πληθώρα περιοδειών στα χωριά του νομού, ενώ θα πραγματοποιήσουν και περιφερειακές συγκεντρώσεις με τα τρακτέρ τους, όλες στις 11.30 το πρωί, σε: Φαρκαδώνα (1/2/99), Περιφερειακό Λάρισας - Καρδίτσας (2/2/99), Γέφυρα Καραβόπορου (3/2/99) και Θεόπετρα (4/2/99). Στις 8 του μήνα ξεκινούν για τη Λάρισα, όπου θα γίνει το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, και "βάζουν μπρος" για τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Τρικάλων "Η Ανοιξη" και "Η Αλληλεγγύη" με ανακοίνωσή τους καλούν όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, των ΕΒΕ, το Εργατικό Κέντρο, αλλά και άλλους φορείς να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους και στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο. Επίσης, καλούν τους νεοεκλεγμένους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών να πάρουν μέρος και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των αγροτών για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ