Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΝ
Η ΚΝΕ, νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Γενάρη, οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), που διεξήχθη στη Λάρνακα της Κύπρου. Στις τετραήμερες εργασίες της ΓΣ της ΠΟΔΝ, πήραν μέρος 145 νέοι και νέες από 63 χώρες εκπροσωπώντας 78 Κομμουνιστικές, Αντιιμπεριαλιστικές και άλλες Προοδευτικές Οργανώσεις Νεολαίας από όλες τις ηπείρους. Στις εργασίες συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία η ΚΝΕ, με επικεφαλής τον σ. Νίκο Σοφιανό, γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της 15ης ΓΣ, και αφού εγκρίθηκαν η Πολιτική Διακήρυξη της ΠΟΔΝ, οι περιφερειακές και θεματικές αποφάσεις και ο προγραμματισμός της δράσης της ΠΟΔΝ, για το μέλλον, αναδείχτηκαν τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας (Γενικό Συμβούλιο, Γραφείο και περιφερειακοί συντονιστές). Πρόεδρος της ΠΟΔΝ για την επόμενη θητεία εκλέχτηκε η ΚΝΕ, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα επανεκλέχτηκε η Νεολαία του ΚΚ Ινδίας.

Η ΠΟΔΝ, που κλείνει φέτος τα 54 χρόνια δράσης και προσφοράς στην Παγκόσμια Νεολαία, επιβεβαίωσε στα ντοκουμέντα της τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της, την απόφασή της να ενισχύσει τη δράση της ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Την πανηγυρική έναρξη των εργασιών στο διεθνές συνεδριακό κέντρο της Λευκωσίας, έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Σπ. Κυπριανού και παρακολούθησαν πλήθος προσκεκλημένων. Ανάμεσά τους παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον σ. Δ. Χριστόφια, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, της ΑΔΗ, όλων των πολιτικών νεολαιών, καθώς και πρεσβευτές της Κούβας, της Ρωσίας, της Κίνας κ. ά. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπειών από νεολαίες τουρκοκυπριακών κομμάτων, του Κινήματος Πατριωτικής Ενωσης και του Ρεπουμπλικάνικου Τουρκικού Κόμματος, που παρακολούθησαν τις εργασίες της Συνέλευσης.

Οι αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτεταμένα για την κατάσταση και τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό σε ειδική εκδήλωση όπου μίλησαν ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, Ι. Κασουλίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ Ανδρέας Χρήστου. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολιτική και τις θέσεις του ΑΚΕΛ στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία της ΚΕ του κόμματος.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από την ΕΔΟΝ, δόθηκε επίσης η δυνατότητα να γνωριστούν οι αντιπρόσωποι με τις περιφερειακές οργανώσεις της, και την πολύπλευρη δραστηριότητα που αναπτύσσουν.

Στις διάφορες διμερείς συναντήσεις επιβεβαιώθηκαν οι βαθείς αγωνιστικοί δεσμοί και σχέσεις της ΚΝΕ με μια σειρά σημαντικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με την ανάληψη των ιδιαίτερων ευθυνών που απορρέουν από τα νέα καθήκοντα με την εκλογή της στη θέση του προέδρου, δήλωσε πως θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στην εφαρμογή στη ζωή των αποφάσεων της συνέλευσης. Η γενική συμφωνία που εκφράστηκε στην υπερψήφιση των αποφάσεων είναι - κατά γενική ομολογία - ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη συλλογική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη δράση της Ομοσπονδίας, την ενίσχυση της δράσης της και της σύνδεσής της με τους αγώνες της νέας γενιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ