Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν έκλεισε η "πληγή" των διαγραφέντων

Τα τραύματα που άνοιξαν στη ΝΔ με τη διαγραφή των 6 βουλευτών παραμένουν ανοιχτά και η πρώτη απόπειρα επούλωσής τους δεν ήταν πετυχημένη. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις χτεσινές εξελίξεις, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την άρνηση του βουλευτή Ν. Κάκκαλου να επανενταχθεί στη ΝΔ, ασκώντας μάλιστα κριτική στην ηγεσία της, παρόμοια με αυτή του Γ. Σουφλιά.

Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε επιδεικτικά αδιάφορος για τη στάση του Ν. Κάκκαλου, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι"δεν τον ενδιαφέρει τι κάνει ο Κάκκαλος και ο Σουφλιάς". Ταυτόχρονα, η Ρηγίλλης σχολίαζε ότι "μόνος του έκλεισε την πόρτα ο Ν. Κάκκαλος, παρ' όλο που η ηγεσία του κόμματος επέδειξε μεγαλοθυμία και δεν έδωσε σημασία στα όσα είχαν ειπωθεί τη χρονιά που πέρασε". Επίσημα απάντησε ο γγ της ΚΟ Στ. Δήμας, δηλώνοντας ότι "ο κ. Κάκκαλος επέλεξε να παραμείνει εκτός ΝΔ".

Στη γραπτή δήλωσή του ο Ν. Κάκκαλος θέτει ως όρο για την επιστροφή του με την επανένταξη όλων των διαγραμμένων, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται κατά της ηγεσίας της ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι "έχει καταστεί ουρά της κυρίας Παπαρήγα και της πάλαι ποτέ προεδρικής φρουράς του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των καταλήψεων και των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών"! Η σκοπιά από την οποία ασκείται η κριτική "φωτογραφίζει" τον Γ. Σουφλιά, με τον οποίο ο Ν. Κάκκαλος διατηρεί στενές σχέσεις. Αλλωστε, ο Γ. Σουφλιάς φρόντισε να επιβεβαιώσει τις στενές σχέσεις του, προχωρώντας σε δήλωση στην οποία εξήρε τη "στάση αρχών" του Ν. Κάκκαλου. Μετά τη χτεσινή στάση του ο Ν. Κάκκαλος εκτιμάται ότι απομακρύνεται και το ενδεχόμενο επιστροφής του Γ. Σουφλιά, τουλάχιστον με τους δικούς του όρους, όπως επιθυμεί. Από τους υπόλοιπους διαγραφέντες, ο Γ. Μάνος προχωρά στην ίδρυση του δικού του κόμματος, ενώ ο Β. Κοντογιαννόπουλος αλληθωρίζει πότε προς ΠΑΣΟΚ πότε προς το υπό επώαση κόμμα Αβραμόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ