Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα αυτιά είναι κλειστά!

Οι "καλά πληροφορημένες πηγές" από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν σαφείς για τους επιδιωκόμενους στόχους των τηλεοπτικών συνεντεύξεων του Κ. Σημίτη: "Ο πρωθυπουργός επιδιώκει δύο κυρίως στόχους μέσω των συνεντεύξεων: Να αποδείξει ότι δεν είναι απρόσιτος και απόμακρος, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση, και ότι νοιάζεται για τα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό. Ταυτοχρόνως επιδιώκει να καταδείξει ότι είναι αποφασισμένος κι αμετακίνητος στην επίτευξη των πολιτικών σκοπών που έχει θέσει".

Χθες, όσοι άκουσαν, είδαν ή διάβασαν τα σχόλια των έγκυρων αναλυτών, θα πρέπει να... πείστηκαν: Ο πρωθυπουργός ήταν "ανθρώπινος", "προσιτός", "οικείος" διαπίστωναν... αμερόληπτα και αντικειμενικά.

***

Αν χρειάζεται να γίνει κάποιος σχολιασμός για την προχθεσινοβραδινή συνέντευξη Σημίτη στο "Μέγκα", αυτός δε γίνεται γιατί τάχα "θορυβηθήκαμε" από την επιτυχία της. Οσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη δε χρειαζόταν να καταναλώσουν "φαιά ουσία" για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Το αποκρουστικό, αντιλαϊκό και απάνθρωπο πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής σχηματίζονταν αβίαστα από τα όσα είπε - και απέφυγε να πει ή δεν τον ρώτησαν - ο Κ. Σημίτης. Οχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων, αλλά τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επέλασης. Οσο και αν επιχείρησε με τα γνωστά, αστεία και ανυπόστατα επιχειρήματα - περί μείωσης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, εξόντωση της ακρίβειας, αύξησης των δαπανών για την Παιδεία και Υγεία όταν μπούμε στην ΟΝΕ (!) - δεν κατάφερε βέβαια στο ελάχιστο να πείσει ότι η πολιτική του διαθέτει "ανθρώπινο πρόσωπο" αλλά μόνο προσωπείο.

Ταυτόχρονα, άλλη μια φορά, δεν έκρυψε την απέχθειά του και την αδιαλλαξία απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις, παπαγαλίζοντας τα περί μονόδρομου της ΟΝΕ. Η επίκληση όμως του εθνικού στόχου γίνεται όλο και περισσότερο αδύναμη και πείθει όλο και λιγότερους. Αντίθετα, προκαλεί ο στυγνός τρόπος του διαχειριστή που εμφανίζει ο Κ. Σημίτης. "Εχω ξεκινήσει μια δουλιά (! ) και θέλω να την ολοκληρώσω, την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ", είπε, κάνοντας και τον τελευταίο θεατή να ανατριχιάσει από την επίδειξη κυνισμού του.

***

Ακριβώς, επειδή ο πρωθυπουργός καταλάβαινε ότι και η δεύτερη τηλεοπτική συνέντευξη θα σημείωνε την παταγώδη αποτυχία που είχε η πρώτη, φρόντισε να δώσει "ειδήσεις" σχετικά με τις προθέσεις του στο πολιτικό παιχνίδι (Στεφανόπουλος, μη αλλαγή του εκλογικού νόμου, όχι διπλές εκλογές τον Ιούνη). Εμφανής είναι η προσπάθειά του να "ανοίξει" το δικομματικό παιχνίδι και τα σχετικά διλήμματα, μπροστά και στις εκλογές που έρχονται.

Ματαιοπονούν. Τα αυτιά των εργαζομένων έχουν κλείσει στα όσα τους λένε, εξαιτίας του ανηλεούς βομβαρδισμού των αντιλαϊκών μέτρων.

Π. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογολογία και... «πονοκέφαλοι» (2000-01-16 00:00:00.0)
"Διλήμματα" και "μέτωπο άρνησης" (1999-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-11-04 00:00:00.0)
"Ζήτω η ΟΝΕ - κάτω οι συντεχνίες", το... μήνυμα του ανασχηματισμού! (1998-10-31 00:00:00.0)
Το "μήνυμα" έβγαλε αδιέξοδα (1998-10-25 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής (1997-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ