Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ζωντάνια συνεχίζουμε τη μάχη

Καθώς ο "πυρετός" της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, στο δίμηνο Φλεβάρη - Μάρτη, για τις ευρωεκλογές του Ιούνη, αρχίζει να ανεβαίνει, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες συνεχίζουν με ζωντάνια τη μάχη. Το κάλεσμά τους προς τον εργαζόμενο λαό και τους νέους βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και ανοίγονται νέοι δίαυλοι επικοινωνίας για συζήτηση πάνω στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, τις εξελίξεις στην ΕΕ, αλλά και οικονομική στήριξη του ΚΚΕ γι' αυτή τη μάχη και γενικότερα.

Οι οργανώσεις που ξεπέρασαν τα πλάνα της πρώτης μέρας συνεχίζουν με σταθερά βήματα. Οι ρυθμοί είναι ανεβασμένοι και υπάρχει ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Από τη ΝΕ Λασιθίου του Κόμματος, που κάλυψε το 29,60% την πρώτη μέρα, ο γραμματέας της σ. Βασίλης Κόκκινος μας μετέφερε την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια και υπογράμμισε ότι "μέτρησε κύρια η έγκαιρη οργάνωση της δουλιάς και το γεγονός ότι η εξόρμηση έγινε υπόθεση του κάθε μέλους του Κόμματος". "Επιμείναμε, συνέχισε, να βγούμε στον κόσμο χωρίς φόβο, γκρίνια και τους γνωστούς ενδοιασμούς και απευθυνθήκαμε θαρρετά σε περισσότερους ανθρώπους, από ό,τι ο γνωστός μας κύκλος. Συνέβαλε επίσης η πρόσφατη δουλιά της Οργάνωσης για τις δημοτικές εκλογές και γενικά αποδεικνύεται ότι το ανέβασμα του κύρους του Κόμματος βοηθάει να πάμε ακόμα πιο θαρρετά. Επίσης βοηθάει η μεταξύ μας άμιλλα και να πούμε εδώ ότι η ΚΟΒ του Αγίου Νικολάου πάει μπροστά. Να διευρύνουμε τον κύκλο μας, αυτό είναι το κλειδί για την καλύτερη δουλιά μας".

Από την ακριτική Ροδόπη τα μηνύματα είναι εξίσου αισιόδοξα. Οι σύντροφοι, που κάλυψαν την πρώτη μέρα το 21,43% πλάνου, διευρύνουν τους δεσμούς τους με τους εργαζόμενους και το λαό και προχωράνε σταθερά για την υπερκάλυψή του. Ο γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, Νίκος Φακιρίδης,σημειώνει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή: "Οι δεσμοί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, η καθημερινή δραστηριότητα των κομμουνιστών, που κατακτούν την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα". "Επίσης βοηθάει, προσθέτει, η αξιοποίηση όλων των συντρόφων που βρίσκονται σε θέσεις του μαζικού κινήματος, είτε είναι ο δήμος, το Εργατικό Κέντρο, άλλοι φορείς που έχουμε δεσμούς και αναγνωρίζουν τις θέσεις του Κόμματος". Με ιδιαίτερη όμως έμφαση μιλάει ο σύντροφος για τη δουλιά της οργάνωσης στη μειονότητα: "Εχουμε ανεβάσει το κύρος, τους δεσμούς μας, πολιτικούς και αγωνιστικούς, με τους συμπολίτες μας. Σε αυτή την γκετοποιημένη περιοχή μάς περιμένουν με ενθουσιασμό, μας αναγνωρίζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι "ξεμείναμε" από τα λεγόμενα μικρά κουπόνια, που διακινήσαμε σε πολύ κόσμο από τη μειονότητα. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Με αφορμή αυτή την εξόρμηση θέλουμε οι σύντροφοι να συνηθίσουν στο συνδυασμό της πολιτικής και της οικονομικής δουλιάς".

Προσφέρουν για τη μάχη των ευρωεκλογών
  • Ο Βασίλης Μαυροκέφαλος,μέσω ΚΟΒ Πλατείας Αττικής - Βικτωρίας, 100.000 δρχ. αντί για μνημόσυνο της αδελφής του ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ,που πέθανε τον Αύγουστο του 1997.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,μέσω ΚΟΒ Γκύζη, 100.000 δρχ.
  • Η Ελευθερία Λογαρά - Χλωρού,μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παντελεήμονα" Αχαρνών, 50.000 δρχ. στη μνήμη των αδελφών της, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε δυόμισι χρόνια: ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΑΡΑ,ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΟΓΑΡΑ,ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ Ράπτη - ΛΟΓΑΡΑ και ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ.
  • Η Πόπη και ο Νίκος Πυκνής,μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 50.000 δρχ. στη μνήμη όσων έμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού.
  • Ο Στράτος και η Φανή Μητάκου 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής", στη μνήμη όλων των αγωνιστών για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, για το σοσιαλισμό.
  • Ο Βασίλης Τσούνης 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, στη μνήμη των: ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ,ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ,ΝΩΝΤΑ ΑΥΔΗ και των 16 αγωνιστών που έπεσαν στη μάχη της Πλάκας.
  • Ο Θανάσης Κόλιας,μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ.
  • Ο Κ. Σοφός,μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 50.000 δρχ. στη μνήμη του γαμπρού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ,μέλους του ΚΚΕ.
  • Η Ιωάννα Χρυσίνη,μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 10.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ.
  • Η Χαρίκλεια Μερζένη 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πλατείας Αττικής - Βικτώριας, στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΙΟΥΣΗ.
  • Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων.
  • Ο Μιχάλης Σάρδης,μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων, 5.000 δρχ.
  • Η οικογένεια Ε. και Δ. Μπαμπούκα 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων, στη μνήμη των γονιών τους ΕΛΕΝΗΣ και ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΡΠΟΛΑ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΜΠΟΥΚΑ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο.
  • Η Κατερίνα Μπλίκα,μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".
  • Ο Κ. Ν.,μέσω ΚΟ Αθήνας, 10.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του και του γιατρού ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ.
  • Τα μέλη του Παραρτήματος του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Πολ. Προσφύγων Πτολεμαϊδας 20.000 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ