Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
CIA επιβεβαιώνει Κ. Σημίτη...

Η απόφαση για τη μη εγκατάσταση των "S-300" στην Κύπρο "ήταν η καλύτερη δυνατή", αποφάνθηκε ο Κ. Σημίτης στην προχτεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξή του, προσθέτοντας το αμίμητο ότι "η απόφαση για τους "S-300" δεν ελήφθη επί δικής μου πρωθυπουργίας".

Την ίδια στιγμή που μεταδιδόταν η συνέντευξη, ο διευθυντής της CIA, καταθέτοντας σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, διαπίστωνε ότι τώρα είναι λιγότερες οι πιθανότητες για μια ένοπλη αναμέτρηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. "Η ένταση παραμένει - είπε - αλλά οι πιθανότητες για μια στρατιωτική αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν μειωθεί, τώρα που ο Πρόεδρος Κληρίδης συμφώνησε στην εγκατάσταση των "S-300" στην Κρήτη". Φανταζόμαστε ότι η - τεχνητή βέβαια - ένταση στο Αιγαίο θα αποκλιμακωθεί ακόμα περισσότερο αφού εκτιμηθεί η στάση της κυβέρνησης Σημίτη στην παροχή ασύλου στον Οτσαλάν και πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση Σημίτη αποδεχτεί επίσημα τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου, το διαχωρισμό του Αιγαίου υπό την υψηλή αμερικανική εποπτεία, κλπ.

Κάτι ήξερε, λοιπόν, ο Κ. Σημίτης όταν έλεγε ότι η "ένταση" δουλεύει προς όφελος της Τουρκίας, και των ισχυρών προστατών της θα προσθέταμε. Πολύ περισσότερο όταν έχουν δεδομένη τη δουλοπρεπή στάση των εκσυγχρονιστών κυβερνώντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ