Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΙΤΗΣ - ΣΟΛΑΝΑ
"Στενές" σχέσεις

Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στο Κόσσοβο και η εγκατάσταση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν τα τρία θέματα στα οποία επικεντρώθηκε χτες η συζήτηση μεταξύ του ΓΓ της Συμμαχίας Χ. Σολάνα και του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Ο Χ. Σολάνα, επισκέφτηκε την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πρωτεύουσες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον τον προσεχή Απρίλη.

Μετά τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, ο Χ. Σολάνα και ο Κ. Σημίτης στις δηλώσεις τους περιέγραψαν τη "στενή" συνεργασία της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ. Ο Χ. Σολάνα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα ΜΟΕ δε δίστασε να παραδεχτεί "ότι η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ που θα εγκριθεί σύντομα είναι και αυτό ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης". Η φράση αυτή του ΓΓ του ΝΑΤΟ περιγράφει σαφέστατα το νέο καθεστώς που δημιουργείται στο Αιγαίο αφού, με δεδομένες τις τουρκικές αμφισβητήσεις των συνόρων της Ελλάδας, ολόκληρη η περιοχή "ενιαιοποιείται" κάτω από την ομπρέλα της Νέας Δομής της Συμμαχίας την οποία έχει ήδη αποδεχτεί η Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά στο Κόσσοβο, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, δήλωσε ότι η Ελλάδα "θα συμμετάσχει" σε μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ αν υπάρξει συμφωνία των μερών στις συνομιλίες που ξεκινούν στη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ