Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Ηλιούδη

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, στις 11 το πρωί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αιγίνειο Πιερίας

Στο στερνό ταξίδι του θα συνοδέψουμε σήμερα το πρωί, στις 11, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αιγίνειο Πιερίας, το σύντροφό μας, δημοσιογράφο του "Ρ" Νίκο Ηλιάδη - Ηλιούδη, που "έφυγε" τόσο αναπάντεχα προχτές, προδομένος από την καρδιά του.

Ο Νίκος Ηλιούδης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και, όπως επιβεβαίωσε χτες η νεκροψία, η αιτία θανάτου του ήταν έμφραγμα μυοκαρδίου.

Ο σύντροφος και συνάδελφος Νίκος Ηλιούδης, που μας άφησε, μόλις στα 62 του χρόνια, εργαζόταν δημοσιογράφος στο "Ριζοσπάστη" από το 1981 μέχρι σήμερα, ενώ πριν, από το 1974 έως το 1981, ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία.

Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, με αριστερές - προοδευτικές πεποιθήσεις, ο Νίκος γαλουχήθηκε στις αριστερές ιδέες από νωρίς. Από φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αργότερα, το 1963 - '65, όταν βρέθηκε στην Αθήνα, δραστηριοποιήθηκε, συμμετέχοντας στους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Οργανώθηκε στους Λαμπράκηδες και αργότερα, μετά τη 12η Ολομέλεια, ευρισκόμενος στο Δ. Βερολίνο όπου σπούδαζε, οργανώθηκε στο ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του. Πίστεψε και υπερασπίστηκε τις ιδέες και τις αρχές του ΚΚΕ και στην περίοδο της κρίσης με σταθερότητα υπεράσπισε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, στη βάση της μαρξιστικολενινιστικής κοσμοθεωρίας. Βαθιά ήταν η πίστη του στις σοσιαλιστικές ιδέες και στήριξε με αποφασιστικότητα τις κατακτήσεις των σοσιαλιστικών χωρών, το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.

Ο αναπάντεχος θάνατος του Νίκου Ηλιούδη, με τον οποίο όλοι εμείς δουλέψαμε και αγωνιστήκαμε μαζί για πολλά χρόνια από το "μετερίζι" του "Ρ" για τα ιδανικά του ΚΚΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στους συναδέλφους του, όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Ολοι εμείς μαζί με τους οικείους και την οικογένειά του θα συνοδέψουμε σήμερα, με τη φυσική μας παρουσία είτε νοερά, στην τελευταία του κατοικία, τον σύντροφο Νίκο Ηλιούδη, διαβεβαιώνοντας πως συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό, που κι εκείνος έκανε σ' όλη του τη ζωή.

  • Στη μνήμη του ακριβού συντρόφου και φίλου Νίκου Ηλιάδη - Ηλιούδη, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του "Ρ", 25.000 δραχμές στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.
  • Επίσης, στη μνήμη του συντρόφου, φίλου και συνεργάτη στα χρόνια της χούντας Νίκου Ηλιάδη - Ηλιούδη, προσφέρει 15.000 δραχμές στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές ο Σωκράτης Παπαδόπουλος από τη Θεσσαλονίκη.
  • Στη μνήμη του Νίκου Ηλιάδη - Ηλιούδη, καλού συναδέλφου, φίλου και συντρόφου, που τόσο γρήγορα και άδικα έφυγε από κοντά μας, ο Κ. προσφέρει στο "Ρ" 5.000 δραχμές.
  • Προσφέρουν επίσης στο "Ρ", στη μνήμη του Ν. Ηλιάδη - Ηλιούδη, 10.000 οι Κων/νος Νικόλτσιος και Θόδωρος Σεφερλής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ