Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "φτώχεια" του Κ. Σημίτη

Αυτό, μάλιστα, ήταν ένα καταπληκτικό παράδειγμα. Οποιος δεν ήταν πεισμένος για τα οφέλη της μέχρι τώρα πορείας της χώρας, στα πλαίσια της ΕΕ και, ιδιαίτερα, της πορείας ένταξής της στην ΟΝΕ, πρέπει να του έφυγε και η παραμικρή αμφιβολία.

Μιλάμε για το παράδειγμα, που ανέφερε ο Κ. Σημίτης στην προχτεσινή συνέντευξή του. Είπε συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα τι κερδίζει ο πολίτης από την ΟΝΕ: "Το 1981 πήγα στις Βρυξέλλες ως υπουργός. Για να αγοράσω ένα βελγικό φράγκο πλήρωσα μία ελληνική δραχμή. Αν πάτε σήμερα στις Βρυξέλλες, θα δώσετε 8 ή 9 ελληνικές δραχμές για να αγοράσετε ένα βελγικό φράγκο. Είμαστε 8 σκαλιά πιο κάτω - για να το πω απλά - γίναμε 8 φορές πιο φτωχοί από το '81 μέχρι σήμερα"!

Δηλαδή, εμείς τι να προσθέσουμε; Αν χρειάζεται κάτι προς ενίσχυση του πρωθυπουργικού παραδείγματος είναι η αναφορά των πρόσφατων στοιχείων της Κομισιόν, τα οποία δείχνουν ότι την περίοδο 1986 - 1998 η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην κατάταξη για το κατά κεφαλήν εισόδημα, αγγίζοντας ως χώρα το 69,3% του μέσου κοινοτικού όρου. Το στοιχείο αυτό παρατίθεται για να μη μας ζαλίζουν ότι μετά την ένταξη στην ΟΝΕ θα εξαλειφθούν οι "ανισότητες". Αντίθετα, θα διευρυνθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ